Ontspannen in een kuuroord

augustus 27th, 2013Reacties uitgeschakeld voor Ontspannen in een kuuroord

Een kuuroord, een toeristisch oord dat zich richt op ontspanning en recreatie met een medische gevoelswaarde. Een verblijf in een kuuroord wordt gunstig geacht voor de gezondheid door geneeskrachtige bronnen of gezonde lucht.

Wat biedt een kuuroord je:

–          Sauna: een ruimte die extreem verwarmd wordt waardoor men gaat zweten wat daarna afgewisseld wordt met koud baden of douches. Het is voor de opbouw van weerstand, vocht verversen en ontspanning van lichaam en geest.

–          Terminale baden: baden met verschillende mineralen of zeezout die eventueel voorzien zijn van whirlpool. Het is heilzaam voor lichaam en geest. Daarnaast kan het goed werken bij bepaalde huidproblemen.

–          Massage: Een gehele lichaamsmassage, voetreflexmassage, hotstonemassage, lotusmassage, Thaise massage en nog verdere massages. Een massage verlicht spierpijn en ontspant de spieren. Daarnaast werkt het heilzaam voor de geest.

–          Beauty: zuurstofbehandeling, softpack, gezichtsbehandeling, voetbehandeling, handverzorging. Deze behandelingen zijn gericht op het strakker maken van de huid, het wegwerken van oneffenheden en het mooier laten uitzien van de huid.

Een sapvastenkuur

Sapvasten is het geheel of gedeeltelijk onthouden van eten of drinken voor een bepaalde periode. Het betekent eigenlijk rust voor het lichaam. Er zijn verschillende redenen waarom sapvasten goed voor je lichaam is:

–          Afvalstoffen worden verwijdert

–          De darmflora wordt herstelt

–          De stofwisseling wordt bevordert en de weerstand wordt versterkt

–          Helpt bij het afslanken

Toch is sapvasten niet bedoeld voor iedereen. Het is bedoeld voor redelijk gezonde mensen. Wanneer je eetproblemen hebt is het namelijk niet verstandig om aan sapvasten te doen. Sapvasten is geschikt voor iedereen gedurende een week. Wilt je graag je lichaam en geest schoonmaken en wat gewicht kwijtraken? Sapvasten helpt je op een evenwichtige manier!

« Lintworm als dieet?
Op zoek naar een passende zonwering? »

Categorized Under

Gezondheid en Voeding Huis, Tuin en Keuken

About Marcel

» has written 1685 posts