Zelf uw kozijnen schilderen

oktober 24th, 2013Reacties uitgeschakeld voor Zelf uw kozijnen schilderen

Het schilderen van uw kozijnen is een moeilijk karwei. U kunt dat het beste overlaten aan een ervaren schilder. Elk jaar laten velen deze klus liever over aan een meer deskundig persoon. Een schilder weet precies wat hij nodig heeft voor het schilderen van alle verschillende soorten kozijnen. Zo heeft een houten kozijn een andere aanpak nodig dan een kozijn van kunststof of aluminium. Wij geven hieronder een aantal ideeën voor het schilderen van houten kozijnen voor als u er toch voor kiest het schilderen zelf te doen. U kunt ook uw eigen kozijnen schilderen, u moet zich alleen wel goed voorbereiden. Wij hebben alles voor u op een rijtje gezet en alle mogelijke vragen geprobeerd te beantwoorden. Voorbereidingen, de aanpak en materialen worden besproken.

Voorbereidingen

Voorbereiding is het halve werk. Wat u, voor u gaat beginnen, in huis moet halen, zijn voldoende schuurpapier en verf. U wilt natuurlijk niet halverwege zonder de nodige materialen komen te zitten. U krijgt het beste resultaat als u ervoor zorgt dat uw werkplek voldoende ruimte biedt en de kozijnen schoon zijn.

De stappen

Zoals wij al eerder melden, is het belangrijk dat u met schone kozijnen werkt. Het is zelfs noodzakelijk voor een perfect resultaat. Maak daarom uw kozijnen vrij van bulten en hobbels, u kunt het beste op een glad oppervlakte werken. Vrij van stof en ander vuil is een goed begin. Schuren is de eerste behandeling die het kozijn dient te ondergaan. Wanneer u grondverf wilt gebruikt, moet u al het oude verf wegschuren. Als u dit namelijk niet doet, dan zal u het opnieuw moeten verven in de toekomst. Uw geverfde kozijn blijft langer goed als u het voordat u begint met verven vetvrij maakt. De verf moet goed gemengd worden. Mengen is belangrijk, zo krijgt u geen kleurverschillen. U krijgt het mooiste eindresultaat door drie lagen verf aanbrengt. Grondverf, verf en lak. Dit geeft het meest duurzame resultaat. Gebruik niet teveel verf want dan krijgt u last van lekken. Als u tegen problemen aanloopt bij het schilderen van de kozijnen, aarzel dan niet om de hulp in te schakelen van een professional.

«
hulpmiddelen voor oma »

Categorized Under

Huis, Tuin en Keuken Overig

Post tags

About Marcel

» has written 1685 posts