oktober 23rd, 2013Reacties uitgeschakeld voor

Wat is een aggregaat eigenlijk? Een aggregaat is een door een motor aangedreven generator voor het opwekken van elektriciteit. Een verbrandingsmotor wordt gebruikt al aandrijfmotor. Aggregaten worden gebruikt waar weinig elektrisch vermogen beschikbaar is, maar ook op plaatsen waar continu energie nodig is zoals in ziekenhuis.

 Kwaliteit van de spanning

Welke verbruiker ook is aangesloten, een spanning van hoge en constante kwaliteit verlengt de levensduur van de verbruikers. Inductieve verbruikers vragen om spanning van enorm hoge kwaliteit voor het leveren van betere prestaties. Elektronische verbruikers kunnen zelfs ook uitvallen als de spanningskwaliteit niet hoog genoeg is. Daarom moet de spanning en het vermogen op de juiste wijze geregeld worden. Om een hoge en constante kwaliteit van de afgegeven spanning te bereiken. Er zijn een aantal regelingen beschikbaar waarmee de spanning en het vermogen van een generator geregeld kunnen worden.

Soorten verbruikers:

  1. Weerstand verbru9iker: eenvoudige verbruikers zoals de gloeilamp, een broodrooster en een elektrisch kachel. Deze apparaten hebben een constant stroomverbruik.
  2. Inductieve gebruikers: apparaten met een elektromotor zoals: elektrisch gereedschap, een compressorkoelkast en airconditioning. De prestatie is afhankelijk van de kwaliteit van de afgegeven spanning.
  3. Elektronische verbruikers: apparaten met gevoelige elektronica zoals de computer en de televisie. Het uiteindelijke stroomverbruik is aanzienlijk minder wanneer de elektromotor eenmaal draait.

Indien je als bedrijf ook veel energie nodig hebt, is een aggregaat huren een handige oplossing. Een aggregaat voorziet alle apparaten van stroom zodat je er zeker van kunt zijn dat er genoeg energie geleverd wordt. Meer informatie? Bezoek eens onze website.

 

 

 

« Tarieven voor All in Limo limousines
Zelf uw kozijnen schilderen »

Categorized Under

Maatschappij Overig

About Marcel

» has written 1685 posts