Vloerverwarming door de eeuwen heen

augustus 28th, 2013Reacties uitgeschakeld voor Vloerverwarming door de eeuwen heen

Vloerverwarming bij de Romeinen
Al in de Romeinse tijd werd er gebruik gemaakt van vloerverwarming: de Romeinen bouwden kanalen in hun vloeren waar rook doorheen geleid werd. In de hoeken van een ruimte trok de rook vervolgens door middel van schoorstenen naar buiten.

Het Koreaanse systeem
De Koreanen hadden een vergelijkbaar systeem. Het verschil met de Romeinen was dat de Romeinen de vuurplaats buiten hadden terwijl bij de Koreanen de vuurplaats in de keuken gesitueerd was en daar ook werd gebruikt om te koken. Dit systeem van de Koreanen werd nog tot voor kort toegepast in veel woningen in Azië.

Vloerverwarming aanleggen door middel van warm water
Bij dit systeem wordt er – meestal met behulp van een cv-installatie – warm water door kunststof buizen geleid. Deze buizen kunnen in het beton gestort zijn maar ook – ingebed in piepschuimplaten – op de ondervloer gelegd worden.

Elektrische vloerverwarming
Er zijn drie vormen van elektrische vloerverwarming: door middel van kabels, door middel van matten waarin de kabels verwerkt zijn of door middel van dunne, geleidende folie. Folie wordt veelal onder laminaat toegepast terwijl matten vaak onder tegelvloeren gebruikt worden.

Infrarood verwarming: dé verwarming van de toekomst
Infrarood verwarming werkt door middel van matten die veilige en gezonde infrarood straling afgeven. Deze straling verwarmt niet de lucht maar de objecten – dus ook de mensen – in een ruimte: vergelijkbaar met de zon die u aangenaam kan warmen in een wintersportomgeving. Infrarood verwarming is energiezuinig en veroorzaakt geen luchtstromingen. Verkrijgbaar bij www.livingheat-vloerverwarming.nl.

« 1a4 – goede partner
Privé lening voor ondernemers »

Categorized Under

Huis, Tuin en Keuken

About Marcel

» has written 1685 posts