Ik verkoop mijn auto, hoe heb ik dit het snelst geregeld?

augustus 30th, 2013Reacties uitgeschakeld voor Ik verkoop mijn auto, hoe heb ik dit het snelst geregeld?

De verkoop van een auto kan soms maanden in beslag nemen. In de tussentijd moet jij als eigenaar nog steeds de kosten ophoesten voor de verzekering en belasting, terwijl de auto stil voor de deur staat. Is dat niet zonde? Volgens de site autoverkopentips.nl zijn er enkele tips om de verkoop van de auto te versnellen.

Je kunt een blanco papier achter de zijruit plakken met de tekst ‘ik verkoop mijn auto’. Deze manier werkte waarschijnlijk tot enkele jaren geleden perfect, maar tegenwoordig bereik je hier nog weinig mee. Voor het particulier kopen en verkopen van auto’s zijn we gewezen op het internet. Zelfs erkende dealers regelen hun autoinkoop online.

Maar op het internet is het aanbod van gebruikte auto’s groot. En hoe langer de crisis doorzet, hoe groter het aanbod wordt. Mensen die genoodzaakt zijn te bezuinigen, bekijken hun maandelijkse lasten kritisch en komen dan vaak tot de conclusie dat de tweede auto de deur uit kan of dat de auto wel een formaatje kleiner mag. Het inruilen van de auto bij de dealer op de hoek levert doorgaans weinig op. Je auto zelf verkopen is wel de moeite waard.

Verkoop je auto sneller
Als je je auto zelf verkoopt, dan staat de auto doorgaans ongeveer twee tot drie maanden te koop. Steek er een beetje moeite in om de auto op te laten vallen in de online auto massa en je bent veel sneller van je auto af. Ook hier werkt het niet met een simpel zinnetje als ‘ik verkoop mijn auto’. Bedenk een boeiende advertentie tekst, benoem alle extra opties en maak mooie foto’s om toe te voegen. Volgens autoverkopentips.nl heeft de onderhoudshistorie een toegevoegde waarde als je je auto snel wilt verkopen.

Onderhoudshistorie auto trekt potentiële kopers
Als je een advertentietekst aan het bedenken bent, ga dan bij jezelf na waar jij op let als je op zoek bent naar een andere auto. Uit onderzoek blijkt dat er gescand wordt op bijvoorbeeld een recente APK datum en het hebben van een compleet onderhoudsboekje. Natuurlijk moet je de inhoud van het onderhoudsboekje niet letterlijk woord voor woord benoemen, maar som de belangrijkste dingen op of, maak een foto. De bijgevoegde foto’s worden eerder bekeken dan de lappen met tekst.

Waarom zijn onderhoudsgegevens zo belangrijk bij de auto verkoop?
Wat is de waarde van een auto als je roekeloos omgaat met onderhoudsbeurten? Voor je eigen veiligheid is dit niet aan te raden, maar het is zeker geen pluspunt op het moment dat je je auto wilt verkopen. Volgens autoverkopentips.nl stimuleren regelmatige onderhoudsbeurten de verkoop van je auto. Een volledig onderhoudsboekje verhoogt namelijk de betrouwbaarheid van de auto en stimuleert daardoor de verkoop van je auto. Het geeft de potentiële koper een goed beeld van de huidige staat van de auto en je kunt inschatten of er zich grote onderhoudskosten op korte termijn zullen voordoen. Als potentiële koper wil je natuurlijk niet het risico lopen dat na aankoop de distributieriem knapt of dat de airconditioning is verwaarloost in onderhoud. Dit zijn grote kostenposten. Met het onderhoudsboekje paraat kun je aantonen dat je de nodige onderhoud hebt uitgevoerd en dat de auto daardoor in prima conditie verkeerd. Hierdoor ontvang je eerder een bod dat overeenkomt met de vraagprijs.

Je auto razendsnel verkopen zonder onderhoudshistorie
Mocht dit allemaal te veel moeite zijn of heb je geen onderhoudshistorie? Dan kun je nog op een andere manier je auto verkopen. Volgens autoverkopentips.nl kun je dan gebruik maken van de auto verkopen site ikwilvanmijnautoaf.nl. Zij hebben 5.000 gecertificeerde autoinkopers binnen hun netwerk, waardoor er altijd binnen 1 een autoinkoper wordt gevonden voor jouw auto.

« Voordelig autorijden dankzij het duurzame autodemontage bedrijf
Steeds meer mensen met paranormale gave »

Categorized Under

Maatschappij Overig

Post tags

About Marcel

» has written 1685 posts