Het nut van Cowhouse

februari 23rd, 2018Reacties uitgeschakeld voor Het nut van Cowhouse

Om onze eigen slaap te bevorderen geven we honderden euro’s uit aan bedden en matrassen met de meeste luxe technieken die we zelf niet begrijpen, maar waarvan we er maar vanuit gaan dat ze inderdaad kloppen. Dit allemaal omdat we weten dat een slechte nachtrust funest kan zijn voor je humeur en de kwaliteit van je werk. Als u koeien heeft, zou u eigenlijk net zo moeten denken over uw koeien. Als koeien geen goede nachtrust hebben, dan heeft dit een negatieve invloed op de kwaliteit en hoeveelheid melk die zij geeft. Vandaag behandelen een product van Cowhouse, genaamd de Pack Mat, die de nachtrust van koeien aanzienlijk verbetert.

 

Pack mat

Een pack mat is de ideale oplossing voor koeienhouders die graag het comfort van een diepstrooisel- of zandbox zouden willen hebben, maar opkijken tegen de nadelen ervan.

Op een goed gestabiliseerd zandbed wordt een stabiel ondermatras gelegd met daarbovenop een speciale topcover. Hier bovenop komt een laag van zes tot acht centimeter van zand/compost/zaagsel/stro.

 

Het voordeel van de Pack Mat ligt in het feit dat er vijftig tot tachtig procent bespaard kan worden op strooisel of zaagsel? Hoe vraagt u zich af? Nou, bij een normale zand- of diepstrooiselbox hebben koeien de neiging om te gaan graven in het ligbed. Hierdoor komt er strooisel of zand in de mest. De Pack Mat voorkomt dit, waardoor er dus geen strooisel of zand in de mest terecht komt.

 

Een ander voordeel van de Pack Mat is dat de ligplaats schoner blijft. Het niveau van een normale ligbox daalt wel en dit zorgt voor meer bevuiling. Een normale ligbox heeft ook een hogere achterrand dan de Pack Mat. Dit zorgt ervoor dat de koeien vervelend in contact kunnen komen met die achterrrand. De Pack Mat heeft dit niet, omdat het niveau dus niet daalt.

« Verschillende camera’s
Trends in de huizenmarkt »

Categorized Under

Overig

About Marcel

» has written 1685 posts