Trends in de huizenmarkt

maart 7th, 2018Reacties uitgeschakeld voor Trends in de huizenmarkt

De huizenmarkt is volledig veranderd vergeleken met een paar jaar terug. Terwijl we tien jaar geleden nog middenin de crisis zaten, is dat nu heel anders. Tijdens de crisis was het heel ongunstig om je huis te willen gaan verkopen. Ten eerste raakte je je huis bijna niet kwijt. En als dat al lukt, maakte je vaak veel verlies bij deze verkoop. Lange tijd waren mensen sceptisch als het om verhuizen ging. Maar het lijkt alsof er een nieuw tijdperk is aangebroken. Denk bijvoorbeeld aan Rotterdam, waar de huizen voor 40.000 euro meer worden verkocht dan de vraagprijs was. Wanneer je hier bij een open huis gaat kijken, moet je echt dringen. Er komen zoveel mensen kijken. Maar wat zijn de trends van het jaar 2018 wanneer het gaat om de huizenmarkt? Wij zetten ze voor je op een rijtje!

 

  1. Huurprijzen stijgen in 2018

Het wordt dus aantrekkelijker om een woning te gaan kopen. De prijzen van de huur zullen ongeveer twee tot vier procent stijgen dit jaar.

 

  1. Mensen proberen hun eigen huis te verkopen via sociale media

Waarom zou je een makelaar inhuren als je je eigen huis ook zelf kan verkopen? Dit is wat steeds meer mensen denken, maar ze vergeten hierbij de juridische en bouwtechnische problemen te bekijken. Een makelaar weet precies wat er moet gebeuren en wat er geregeld moet worden tijdens de verkoop van een huis.

 

  1. Mensen knappen vaker hun huis op

Ondanks dat het dus aantrekkelijker is geworden om je huis te verkopen, kiezen ook veel mensen voor het verbouwen van hun huidige woning. Ze zijn dan niet meer helemaal tevreden over het huis maar wel over de buurt of de ligging ten opzichte van de zon. Een voorbeeld van zo’n verbouwing is om te kiezen voor rietwerk van Van den Bergh rietdekkers. Dit professionele bedrijf is gespecialiseerd in het plaatsen van rietwerk.

« Het nut van Cowhouse
Rolluik maken bij ROMASS »

Categorized Under

Huis, Tuin en Keuken

About Marcel

» has written 1685 posts