Tips tegen een winterdepressie

april 4th, 2018Reacties uitgeschakeld voor Tips tegen een winterdepressie

Sommige mensen hebben in de winter last van een winterdepressie. Dit is erg vervelend, dus als je hier zelf last van hebt, moet je dit artikel snel doorlezen, want we geven vier tips om beter om te gaan met een winterdepressie.

 

Maak uw omgeving helderder

Wanneer uw lichaam meer daglicht verlangt, kan het 30 minuten per dag naast een daglichtlamp even effectief zijn als antidepressiva. Het openen van jaloezieën en gordijnen, het snoeien van takken en het dichter bij het raam zitten, kan ook helpen om een extra dosis zonneschijn te bieden.

 

Eet slimmer

Bepaalde voedingsmiddelen, zoals chocolade, kunnen helpen om uw humeur te verbeteren en uw angst te verlichten. Andere voedingsmiddelen, zoals snoep en koolhydraten, geven tijdelijke gevoelens van euforie, maar kunnen uiteindelijk gevoelens van angst en depressie doen toenemen.

 

Stimuleer de dageraad

Mensen met Seasonal Affective Disorder (SAD), een vorm van depressie die meestal begint in de late herfst of vroege winter en verdwijnt naarmate het weer beter wordt, kunnen zich depressief en prikkelbaar voelen en kunnen moeite hebben om ’s ochtends wakker te worden, vooral als het stil is en donker buiten. Studies tonen aan dat een “dawn-simulator”, een apparaat dat ervoor zorgt dat de lichten in je slaapkamer geleidelijk oplichten over een ingestelde tijdsperiode, kan dienen als een antidepressivum en het gemakkelijker kan maken om uit bed te komen.

 

Oefening

Een studie uit 2005 van de universiteit van Harvard suggereert dat het vijf keer peek lopen van ongeveer 35 minuten per dag of drie keer per week 60 minuten per dag de symptomen van milde tot matige depressie verbetert. Trainen onder felle lichten kan nog beter zijn voor seizoensgebonden depressie: een voorlopige studie wees uit dat bewegen onder fel licht de algemene geestelijke gezondheid, sociaal functioneren, depressieve symptomen en vitaliteit verbeterde, terwijl oefenen in gewoon licht alleen de vitaliteit verbeterde.

« Help, mijn partner heeft HSP
Veiligheidstips voor de trampoline »

Categorized Under

Overig

About Marcel

» has written 1685 posts