Help, mijn partner heeft HSP

april 4th, 2018Reacties uitgeschakeld voor Help, mijn partner heeft HSP

Onderzoekers schatten dat tien tot twintig procent van alle mensen op onze aardbol hoog gevoelige personen zijn. De kans is dus groot dat je iemand kent die kenmerken hoog sensitief heeft. Misschien heeft je partner wel HSP. In dat geval heb je veel aan dit artikel, want we bespreken hier enkele tips om te kunnen omgaan met hoog gevoeligheid.

 

Iedereen heeft enige behoefte aan tijd alleen, ongeacht hoe extrovert ze zijn. Maar hoog gevoelige mensen vinden het niet alleen “fijn” om even alleen te zijn, maar hebben echt een hoge behoefte aan alleen-tijd, anders kunnen ze niet functioneren in de maatschappij. Ik weet dat, voor mij persoonlijk, ik een elke dag tijd in een stille, donkere kamer moet zitten omdat anders mijn mentale en fysieke energie in een mum van tijd weg is. Er is een reden dat ik zo vaak oordopjes in mijn dagelijks leven draag als ik buiten het huis ga. Mensen met HSP zien, voelen en horen alles.

 

Dus zelfs als je zeer gevoelige partner zegt dat het goed gaat, laat hen dan weten dat je het niet erg vindt om hun gevoeligheid een prioriteit te maken. Als ze een etentje moeten verlaten omdat ze overdreven gestimuleerd zijn, ga dan met hen mee. Als ze die gedissocieerde blik in hun ogen krijgen omdat ze een stressvolle week hebben gehad, vraag hen of ze willen mediteren of gaan liggen voor een dutje. Doe alles wat je kunt om hen te laten weten dat je ze begrijpt en wilt inspelen op hun unieke manier om de wereld te ervaren.

 

Wanneer een zeer gevoelig persoon voelt en vertrouw dat ze veilig bij je zijn, zullen ze je toegang geven tot de rijkdom en schoonheid die hun ziel is. In een intieme relatie zijn met een zeer gevoelige partner is een van de zeldzaamste geschenken als je weet hoe je je op je gemak voelt.

« Een ouderwets koffieapparaat, dat gebruikt toch bijna niemand meer?
Tips tegen een winterdepressie »

Categorized Under

Overig

About Marcel

» has written 1685 posts