Een ouderwets koffieapparaat, dat gebruikt toch bijna niemand meer?

maart 28th, 2018Reacties uitgeschakeld voor Een ouderwets koffieapparaat, dat gebruikt toch bijna niemand meer?

Bijna iedereen gebruikt koffiemachine cups of cups voor Dolce Gusto machines, maar veel mensen zijn de originele koffiemachine met filter vergeten. Zo eentje die druppel voor druppel je koffie voor je klaarmaakt. In dit artikel leg ik een paar tips en vergelijkingen voor je neer die je kan gebruiken bij het kiezen van jou perfect kopje koffie.

In Amerika worden druip filters enorm veel gebruikt, al sinds de jaren tachtig. Maar in Europa is het helaas nog niet zo populair, terwijl de smaak van de koffie vaak beter ligt dan koffie uit een pad of cup. De machines kunnen onderling veel verschillen, maar het basisprincipe blijft vooral hetzelfde. Vermalen koffie wordt in een filter gezet en daar overheen wordt langzaam heet water overheen gegoten wat wel belangrijk is de temperatuur van het water, ongeveer 95C is prima. Hierna wordt er een kan onder de filter geplaatst en druppelt de koffie eruit, het duurt wel even maar de meerderheid vind filterkoffie een stuk beter smaken dan bijvoorbeeld oploskoffie.

De bovengenoemde kan heet eigenlijk een “karaf”, dit is waar je koffie wordt opgevangen. Je moet je karaf altijd na gebruik wassen, anders kunnen er micro-organisme en pathogenen in groeien. Daar kun je uiteindelijk zeer ziek van worden, als de karaf echt aanslag vertoond kan je het volgende doen: Vul de kan met zeep, water en een klein beetje rijst. Roer daarna het mengsel voor ongeveer 3 minuten, nu komen alle kleine stukken vrij, hierna moet je het karaf leeggooien en goed schrobben met een schuurspons. Als het goed is hoort het karaf weer schoon te zijn voor verder gebruik, mitst dit niet zo is kan je koffieapparaat stuk zijn of gebruik je het misschien niet goed. Ook kan je kijken of je leidingen misschien niet verouderd zijn, dit kan leiden tot een verhoogde hoeveelheid kalk in het water wat voor aanslag kan zorgen.

« Project beginnen maar geen doe-het-zelver? Geen probleem!
Help, mijn partner heeft HSP »

Categorized Under

Overig

About Marcel

» has written 1685 posts