De juiste ruglengte, mouwlengte en overhemd lengte

september 27th, 2013Reacties uitgeschakeld voor De juiste ruglengte, mouwlengte en overhemd lengte

De lengte van een overhemd kan soms nogal bepalend zijn. Stop je een overhemd in de broek, draag je het los of voor je pak.

In Nederland en Belgie worden overhemden shirts vaak gemaakt op basis van standaard maten. Zo hebben mannen vaak een mouwlengte 7 of soms zelf 5: en voor Nederlandse mannen langer dan 1.90 meter is dat natuurlijk raar. Je mouw is dan veels te kort & na een paar keer wassen ben je zo 2-4 cm extra kwijt. Weg favoriet shirt.

Lees hier alles over het meten van je ruglengte voor een overhemd

hemdlengte of ruglengte van je overhemd

hemdlengte of ruglengte van je overhemd

Hoe meet ik mijn ruglengte simpel?

Trek een overhemd aan en meet van je boord tot je billen. Of meet vanaf je nek – net boven de hoogte van je schouder tot net aan je billen en een beetje hieroverheen.

 

 

Je ruglengte laten meten – zelf is dat best moeilijk (uitgebreid)

Vraag iemand de knobbel te vinden in je nek, daar waar je schouders in je nek overgaan. Dit is de 7e rugwervel. Buig je hoofd voorover om deze plek makkelijker te bepalen. Gebruik een meetlint of rolmaat. Vraag de persoon die je helpt vanaf de zojuist bepaalde plek het meetlint langs je ruggengraat naar beneden te leggen.

Plaats je handen op je heupen zodat je de botten kunt voelen waarop de heupgordel straks rust. Plaats je handen zo dat je duimen naar je rug wijzen. Vraag de persoon die je helpt, de afstand te meten tot het punt waar het meetlint de denkbeeldige lijn kruist die tussen je duimen loopt. Deze afstand is je ruglengte.

Toen ik mijn overhemd kocht was de ruglengte perfect

Dit is en blijft een lastig punt. Overhemden krimpen. Ja echt! omdat ze van katoen worden gemaakt en katoen krimpt. Wat je ook doet, het krimpt altijd. Een shirt dat je dus nieuw koopt in de winkel kan dus heerlijk zitten. Alleen zal dit veranderen als je het overhemd een aantal keren hebt gewassen.

Lees meer over het krimpen van overhemden en ruglengte. Hoe bepaal je de juiste ruglengte voor jou?

ruglengte meten

ruglengte metengte

« Op safari, The Big Five
Tips bij het vinden van de juiste spijkerbroek »

Categorized Under

Mode en Kleding

Post tags

About Marcel

» has written 1685 posts