Mondzorg specialisten

oktober 29th, 2013Reacties uitgeschakeld voor Mondzorg specialisten

Er zijn verschillende mondzorg specialisten. De benamingen kennen we allemaal wel: De orthodontist, de tandarts, de mondhygiënist en de kaakchirurg. Maar wanneer moeten we naar welke specialist en wat doen ze eigenlijk. De ene is dokter en de andere weer niet. In dit artikel hopen we alles duidelijker te krijgen.

De kaakchirurg: 

De kaakchirurg is een tandarts die doorgestudeerd heeft in de geneeskunde. De kaakchirurg houdt zich bezig op de grens van de tandzorg en medische ingrepen. De ingrepen gebeuren daarom altijd wel in het ziekenhuis. De kaakchirurg houdt zich ook bezig met de behandeling van mondziekten.

De orthodontist: 

Is een tandarts die zich bezig houdt met de orthodontie van het gebit, vaak worden ze ook wel beugeltandartsen genoemd. Ze zorgen ervoor dat de tanden weer netjes op het rijtje komen te staan.

Mondhygiënisten

Dit is een paramedicus op HBO-niveau die zich bezig houdt met het preventie het het schoonhouden van het gebit. Ook als mondhygiënist dien je geregistreerd te staan. Meestal kun je mondhygiënisten gewoon vinden bij je reguliere tandartspraktijk.

Wat een tandarts doet dat is voor iedereen wel bekend. Ben je opzoek naar een van de bovenstaande specialisten? Vraag dan je huidige tandarts om meer informatie? Deze kan je doorverwijzen.

« Op zoek naar een nieuwe dakkapel?
Sailing to Antarctica »

Categorized Under

Gezondheid en Voeding

About Marcel

» has written 1685 posts