Het belang van sportvoeding

december 21st, 2013Reacties uitgeschakeld voor Het belang van sportvoeding

Sportvoeding kun je voor, tijdens en na de sporten innemen. Sportvoeding zorgt voor een sneller herstel en hierdoor ben je er zeker van dat je optimaal bent hersteld voor de volgende sportsessie. Als je dus veel sport is het verstandig om goed naar je voedingspatroon te kijken.

Je lichaam moet tijden het sporten meer beroep doen op de spieren, longen en het hart. Je spieren gaan zich aanspannen. De longen moeten een stapje harder zetten, want je gaat sneller en zwaarder ademen. Het hart moet er vervolgens voor zorgen dat het bloed sneller rond wordt gepompt.
Tijdens het sporten krijg je het warm. Je gaat daarom zweten. Zweten laat het lichaam afkoelen, maar door te zweten verlies je ook vocht. Dit klinkt misschien alsof sporten helemaal niet goed voor je is, maar dit is natuurlijk niet het geval. Sporten is gezond in combinatie met gezond eten en drinken. Natuurlijk schaad overdaad altijd. Als je extreem sport kan het averechts werken, maar een aantal uur per week sporten moet geen problemen opleveren.

Waarom sporten?

Door te sporten kun je conditie opbouwen of juist je conditie behouden. Ook kun je afvallen en voorkomen dat je overgewicht krijgt. Sporten maakt de kans op bepaalde ziektes ook een stuk kleiner. Denk bijvoorbeeld aan hart- en vaatziektes. Door gevarieerd en gezond te eten en drinken krijgt je lichaam weer de nodige voedingstoffen binnen.

Sportvoeding is dus belangrijk. Kijk goed wat je nodig hebt. Als je aan krachttraining doet zijn eiwitten perfect en je kan ook kijken naar producten die creatine bevatten. Zoek ook naar pre workout producten.

« Italiaanse mode blijft populair
Opgelicht door een autodealer »

Categorized Under

Overig

About Marcel

» has written 1685 posts