Verplicht onderhoud roldeuren

januari 25th, 2019Reacties uitgeschakeld voor Verplicht onderhoud roldeuren

Wellicht bent u nog niet op de hoogte dat het voor bedrijven wettelijk verplicht is om jaarlijks roldeuren onderhoud uit te laten voeren door een gecertificeerde monteur. De Europese regering heeft het wettelijk verplicht om de veiligheid van werknemers te waarborgen. Door intensief gebruik van een roldeur kunnen de onderdelen gaan slijten waardoor de deur niet meer goed en veilig kan functioneren. De kans op ongelukken met roldeuren wordt dan vergroot. Door roldeuren jaarlijks te onderhouden wordt slijtage tegengehouden en is de kans op een ongeluk verkleind.

Onderhoud roldeuren

Om de veiligheid van personeel en goederen te waarborgen hebben de Europese en Arbo wetgeving de EN 13241-1 norm ingesteld. Een roldeur moet jaarlijks worden gecontroleerd of deze nog voldoet aan deze vastgestelde norm. Onze VCA-gecertificeerde monteur gaan uw roldeuren keuren op basis van een checklist. De deuren moeten voldoen aan de punten op de checklist om goed gekeurd te worden. Indien dit niet het geval is, gaan onze monteurs in overleg met u de roldeur onderhouden/herstellen zodat deze wel voldoet aan de wettelijke eisen.

Door het intensief gebruiken van de deuren kan er slijtage ontstaan aan onderdelen waardoor de roldeur niet meer naar behoren functioneert en niet meer veilig is. De monteurs van ROMASS Business gaan de onderdelen herstellen zodat deze wel voldoen aan de wettelijke eisen.

Voordelen van onderhoud

Naast de wettelijke verplichting van het jaarlijks onderhouden en keuren van roldeuren, levert het ook een aantal voordelen voor u op. Door jaarlijks onderhoud wordt ervoor gezorgd dat de poorten in topconditie verkeren. Hierdoor wordt de kans op een eventuele storing verkleind en wordt de levensduur verlengd. Doordat u uw roldeuren jaarlijks laat onderhouden heeft u ook een beter inzicht in de kosten van de roldeuren.

Wij bieden verschillende serviceovereenkomsten aan voor het jaarlijks keuren en onderhouden van roldeuren. Afhankelijk van het aantal deuren, staat van een deuren en de wensen en eisen kunt u uit 3 verschillende overeenkomsten kiezen:

  • Eenmalige service;
  • Pakket Zorgeloos
  • Pakket op Maat

Voor meer informatie over onze servicepakketten of diensten kunt u een kijkje nemen op onze website. Wilt u liever telefonisch contact? Geen probleem. Wij zijn bereikbaar op:

« Industriële lampen aanschaffen
Onafhankelijk hypotheekadvies bij Harms & Bakx »

Categorized Under

Huis, Tuin en Keuken Overig

About Marcel

» has written 1685 posts