Gekke wetten in Noord-Korea

februari 23rd, 2018Reacties uitgeschakeld voor Gekke wetten in Noord-Korea

De Olympische Spelen in Pyeongchang, Zuid-Korea zijn in volle gang. Je kunt de televisie niet aanzetten of je wordt doodgegooid met sport in Zuid-Korea. De noorderburen van Noord-Korea komen ook veelvuldig in het nieuws, maar meestal niet in positieve zin. Vandaag staan we stil bij enkele rare wetten in het strafrecht in Noord-Korea, die behoorlijk verschillen van het strafrecht Den Haag, waarbij zelfs de beste advocaat s Gravenzande je niet kan helpen.

 

Jeans

In vrijwel alle Westelijke landen kun je probleemloos een spijkerbroek aan doen, zonder dat iemand daar raar van opkijkt. In enkele Arabische landen is het voor vrouwen verboden jeans te dragen, maar Noord-Korea maakt het wel erg bond. In Noord-Korea is het voor alle inwoners, dus zowel voor mannen als vrouwen, verboden spijkerbroeken te dragen. Jeans staan namelijk symbool voor het kapitalisme en daar moeten ze in Noord-Korea niets van hebben. De afkeer voor het kapitalisme komt ook terug in de regels van het basketbal. Basketbal is verzonnen in de Verenigde Staten en aangezien de twee landen elkaar niet echt mogen, besloten ze in Noord-Korea de spelregels aan te passen. Deze aanpassingen hebben voornamelijk effect op de puntentelling.

 

Slapen tijdens een vergadering

Vergaderingen op werk kunnen slaapverwekkend saai zijn. Zo saai zelfs dat je er (bijna) van in slaap valt. In Noord-Korea kun je maar beter veel koffiedrinken voor je vergadering, want als je in slaap valt kan dit je leven kosten. De Noord-Koreaanse minister van Defensie werd geëxecuteerd met luchtafweergeschut, omdat hij tijdens een evenement van Kim Jong-Un in slaap gevallen was.

 

Rouwdag

De Noord-Koreaanse president Kim II-sung stierf op 8 juli 1994. Sinds zijn dood is deze dag uitgegroeid tot een rouwdag. Noord-Koreanen mogen op deze dag nóg minder doen dan dat ze de rest van het jaar mogen. Zo mogen ze deze dag geen alcohol drinken, luid praten, lachen en dansen. Doe je dit toch dan staat hier een gevangenisstraf of de dood op.

« Toptips voor een veilig verblijf tijdens een bezoek aan Kenia
De grappigste tegeltjesspreuken »

Categorized Under

Overig

About Marcel

» has written 1685 posts