De grappigste tegeltjesspreuken

februari 23rd, 2018Reacties uitgeschakeld voor De grappigste tegeltjesspreuken

Als je leuke teksten voor op tegeltjes zoekt, ben je in dit artikel aan het goede adres. We hebben hier de zes leukste tegeltjesspreuken verzameld die we op het internet konden vinden.

 

“Het kan me geen moer schelen, je kan hier lekker bouten.” Een leuke uitspraak om op het toilet te hangen. Ook omdat er leuk gespeeld wordt met de woorden moet en bout die allebei uit de bouwwereld komen.

 

“Als je als automobilist moet blazen, zet dan je bril af. Dat scheelt twee glazen.” Een hele doortrapte tegelspreuk. Als je je bril afzet heb je letterlijk twee glazen minder op. Het zal je alleen niet helpen bij een blaastest.

 

“Ik volg een whiskey dieet, ik ben al zes weken kwijt.” Mensen zeggen vaak dingen als: “Ik volg een x-dieet, ik ben al y-kilo kwijt. Door overmatig alcoholgebruik, kun je je dingen minder herinneren. Als je deze twee dingen combineert krijg je bovenstaande tegelspreuk.

 

“’s Avonds een vent, ’s ochtends absent.” De originele uitspraak is natuurlijk “’s Avonds een vent, ‘s ochtends een vent wat betekent dat je je ’s ochtends niet moet aanstellen als je de avond ervoor te laat naar bed bent gegaan. Deze tegelspreuk draait het hele gezegde om en zorgt ervoor dat ie rijmt, zodat ie extra leuk klinkt.

 

“Ik ben niet lui!… Ik ben ontzettend gemotiveerd om niets te doen.” Deze uitspraak is een voorbeeld van een eufemisme. Een verzachtende, verbloemende of verhullende uitdrukking die gebruikt wordt in plaats van de ruwe of kwetsende versie die een negatieve gevoelswaarde heeft.

 

“Als ik een boete krijg, betaal ik hem nooit. Iets dat je krijgt hoef je namelijk niet te betalen!” Nog een hele doortrapte tegelspreuk. Als je namelijk iets krijgt van iemand, zoals een bosje bloemen of een ander cadeau, dan is het gebruikelijk dat je deze niet zelf hoeft te betalen. De bedenker van deze tegelspreuk vindt dus dat wanneer je een boete KRIJGT je deze ook niet hoeft te betalen.

« Gekke wetten in Noord-Korea
Verschillende camera’s »

Categorized Under

Overig

About Marcel

» has written 1685 posts