De opvolger voor het papieren kentekenbewijs

maart 20th, 2014Reacties uitgeschakeld voor De opvolger voor het papieren kentekenbewijs

kentekenkaartNog niet iedereen is er bekend mee; de kentekencard. De kentekencard is de opvolger voor het papieren kentekenbewijs welke we hadden voor de auto.

Vroeger bestond het kentekenbewijs uit een deel 1, een deel 2 en een deel 3. Later is deel 3 komen te vervallen is kentekenbewijs deel opgesplitst in deel 1a en deel 1b. Uiteindelijk bleven er dus een deel over voor de tenaamstelling met de gegevens van de eigenaar en het adres waarop hij of zij woont, het overschrijvingsblad welke benodigd is om de auto over te schrijven op iemand anders zijn naam en het blad met de technische gegevens van het voertuig.

Om fraude te voorkomen en om een beetje met de tijd mee te gaan is er besloten om de papieren kentekenbewijzen te vervangen door een pasje met een chip daar in. De chip is dus o.a. uit te lezen door de politie bij een controle. Hierin staan alle gegevens van het voertuig vermeld. Het pasje vervangt dus deel 1a en deel 1b welke van papier waren.

Het overschrijvingsbewijs is veranderd in een A4tje waarop een code staat. Indien je de auto wilt overschrijven heb je dus het ‘A4tje’ nodig en het pasje.

Wil je meer weten over de kentekencard dan kun je het verder lezen op de website.

« De shisha pen is erg in opkomst
trendhout dealer »

Categorized Under

Overig

About Marcel

» has written 1685 posts