Belgie & Vermogensbeheer vergelijken

juni 8th, 2014Reacties uitgeschakeld voor Belgie & Vermogensbeheer vergelijken

Uw financieel ingestelde vrienden hebben u vast wel eens geadviseerd om te beleggen. Er is immers veel geld te verdienen met de juiste belegging en dat weten wij als geen ander. Maar als u nieuw bent in de wereld van beleggen en vermogensbeheer kan het u om de oren duizelen met technische termen en vakjargon. Want wat is beleggen nu eigenlijk en waarom zou u het überhaupt willen doen? Heel simpel gezegd is beleggen het vastzetten van een bepaald bedrag voor lange of korte tijd om daar uiteindelijk financieel voordeel uit te halen. In principe betaalt u dus per direct een bepaald bedrag, met de kans om dit in de toekomst terug te verdienen. Die winst is echter niet gegarandeerd en bij iedere belegging zit dus een risico inbegrepen. Dit risico is precies de reden dat er geld mee te verdienen valt. In feite belegt u iedere dag al. Als u een spaarrekening bij een bank heeft, dan zet u geld op die rekening om een bepaald percentage rente te verdienen. De spaarbank kan echter altijd failliet gaan, waardoor uw geld aan een risico gebonden is.

Waarom een belegging?

Toch wordt over het algemeen onderscheid gemaakt tussen sparen en beleggen. Bij die laatste is namelijk veel meer geld te verdienen, maar daar staat dan weer tegenover dat het risico vaak groter is. Stel u wilt een auto kopen. U kunt bijvoorbeeld vandaag 5000 euro betalen voor een auto die pas over twee jaar uit de fabriek komt. Er is een kans dat hetzelfde voertuig tegen die tijd 7000 euro waard is, dan heeft u zojuist 2000 euro winst geboekt met uw belegging! Het kan natuurlijk ook zo zijn dat die auto slechts een vraagprijs van 3000 euro heeft, zodat u 2000 euro misloopt. Beleggen is dus gebaseerd op risico. Als u er echter voor zorgt dat u goed ingelicht bent, kunt u een slag slaan en veel geld verdienen met uw beleggingen. Natuurlijk is beleggen in de praktijk meestal wat ingewikkelder en we onderscheiden dan ook een aantal verschillende beleggingsvormen.

Opties voor uw belegging

Zo is er bijvoorbeeld beleggen op basis van macro-economische korte termijn verwachtingen, op basis van verwachtingen van de groei van huidige beleggingen, op basis van koersverwachtingen, of op basis van het schatten van verschillen in marktwaarden van beleggingen. Het is slim om uw geld te beleggen in een beleggingsfonds. Hier wordt het vermogen van beleggers als het ware verzameld en gezamenlijk geïnvesteerd wat voor hogere waarden en meer aandelen zorgt. U koopt aandelen in dit vennootschap en op die manier indirect de beleggingen van het fonds.

OranjeVM helpt u beleggen

Als u van plan bent om te beginnen als belegger, is het verstandig om er niet alleen in te stappen. U kunt dan het beste op zoek gaan naar een vermogensbeheerder die u advies kan geven en verstandig met uw geld om kan gaan. Via onze site kunt u meerdere vermogensbeheerders met elkaar vergelijken en degene kiezen die het meest geschikt is voor uw beleggingen. Wij brengen geen kosten in rekening voor u en bieden een objectief en zeer goed geïnformeerd advies over beleggen en andere financiële zaken. Dus doe meteen de gratis vermogensscan op onze website.

« Belgie & Vermogensbeheer vergelijken
Belgie & Vermogensbeheer vergelijken »

Categorized Under

Carriere en Werk Financien

Post tags

About Marcel

» has written 1685 posts