Belgie & Vermogensbeheer vergelijken

juni 8th, 2014Reacties uitgeschakeld voor Belgie & Vermogensbeheer vergelijken

België kent veel vermogensbeheerders en Private Banken, maar welke vermogensbeheerder sluit uiteindelijk het beste aan bij uw wensen; eisen en doelstellingen, doe via ons de gratis VermogensScan en ontdek welke vermogensbeheerder het beste bij u past!

U heeft de term aandelen vast al eens voorbij horen komen. Maar wat zijn aandelen nou precies en waarom zou u erin willen handelen? Honderdduizenden mensen rondom de wereld houden zich hiermee bezig en hebben er een luxe leven aan overgehouden. Dat kunt u ook doen, maar dan moet u wel weten waaraan u begint. Daarom bieden wij van Oranje Vermogensmanagement u hier een aantal tips en wat algemene informatie aan. Een aandeel is in feite een waardepapier dat u rechten en betrekkingen geeft tot een bepaalde onderneming. Met uw aandeel krijgt u zeggenschap binnen de onderneming en heeft u recht op dividenden, dat wil zeggen dat de onderneming u een deel van de winst zal uitkeren. U kunt op een effectenbeurs natuurlijk ook uw aandelen verhandelen, wanneer u denkt dat dit winstgevender zal zijn. Deze handel heeft dus te doen met geluk en risico, maar ook met informatie en weten waar u aan toe bent.

Investeren in een aandeel

Aandelen ontstaan vaak als financiering van buitenaf voor een onderneming. Wanneer een ondernemer een nieuw bedrijf wil oprichten, zal hij meestal naar de bank gaan om een lening aan te vragen. Met dit startkapitaal zal hij dan de opstartkosten betalen, maar de bank geeft dit niet zomaar. Een alternatief is dus om een bedrijf op te splitsen in aandelen. Dan komt de investering van andere mensen die enthousiast zijn over het idee en geeft dit hun het recht op dividenden en zeggenschap. Wanneer een bedrijf groeit en goed functioneert, wordt de waarde hoog ingeschat en zijn de aandelen automatisch ook veel geld waard. Na verloop van tijd kan het echter gebeuren dat mensen vertrouwen verliezen of dat het bedrijf erg slecht functioneert en zo zullen de waarden van ieder aandeel ook naar beneden gaan. Het is het voordeligst om een aandeel te kopen wanneer de waarde laag is en deze te verkopen wanneer de waarde juist heel hoog is. Deze schommelingen zijn echter amper nauwkeurig te voorspellen en zo zit er altijd een risico aan het handelen op de beurs.

Verschillende typen aandelen

Er zijn veel verschillende soorten aandelen te onderscheiden. Denk bijvoorbeeld aan preferente, die het eerst recht hebben op dividenden, of prioriteitsaandelen die speciale rechten opeisen. Ook geeft niet ieder aandeel recht op een stem in de algemene vergaderingen en staan ze niet altijd op naam van de eigenaar.

Oranje VM en uw aandeel

Als u van plan bent om te investeren in aandelen, dan is het handig om een betrouwbare adviseur te hebben en om een vermogensbeheerder te contacteren. Al helemaal als u nieuw bent op de beurs. Wij van OranjeVM helpen u bij het vinden van een geschikte vermogensbeheerder. Op onze website kunt u een gratis en geheel vrijblijvende vermogensscan uitvoeren. Wij zullen u dan koppelen aan de meest geschikte vermogensbeheerder voor uw wensen en eisen. Wij zorgen voor een uitvoerige voorselectie zodat u als client geen enkel ongemak ervaart. Wij geven altijd objectief en passend advies. Dus kijk snel op onze website en doe de scan.

« Belgie & Vermogensbeheer vergelijken
Glaszetter Utrecht »

Categorized Under

Carriere en Werk Financien

Post tags

About Marcel

» has written 1685 posts