Een website om samen mee te scoren!
België kent veel vermogensbeheerders en Private Banken, maar welke vermogensbeheerder sluit uiteindelijk het beste aan bij uw wensen; eisen en doelstellingen, doe via ons de gratis VermogensScan en ontdek welke vermogensbeheerder het beste bij u past!
Meer weten? vul even de OranjeVM VermogensScan in
Klik hier voor de Gratis Online VermogensScan
Heeft u onze stukken gelezen over obligaties, aandelen en vermogensbeheerders? Weet u alles van beleggen en investeren? Kent u de financiële markt, weet u hoe u een verstandige beleggingsbeslissing maakt en hoe u een beleggingsportefeuille opstelt? Dan weet u als geen ander dat beleggen is gebaseerd op risico. Zonder risico zou investeren geen geld kunnen opleveren. U wilt echter natuurlijk niet te veel risico lopen en al uw geld verliezen. Daarom is het verstandig om aan risicospreiding te denken. Bij risicospreiding probeert u het totale risico van uw portefeuille in te perken. U doet dit door te investeren in verschillende aandelen en obligaties van verschillende bedrijven in verschillende takken. Zo kunt u de koersfluctuaties niet al te veel impact laten hebben op uw beleggingen. Als u bijvoorbeeld al uw geld zou zetten op aandelen in Facebook en Facebook morgen haar waarde zou verliezen, was u in één klap al uw geld kwijt. Met risicospreiding voorkomt u dit.
Er zijn natuurlijk verschillende soorten risico’s. Een aandeel is altijd een groter risico dan een obligatie. Een bedrijfsobligatie is op zijn beurt weer een groter risico dan een overheidsobligatie. Bovendien heeft u informatie nodig om een weloverwogen beslissing te nemen en risico’s tot een minimum te beperken. Met risicospreiding zorgt u er dus voor dat u de algemene risico’s van uw portefeuille beperkt. U kunt niet in één klap al uw vermogen kwijt raken. Het heeft echter ook nadelen, want u zou wellicht liever al uw geld zetten op een zeer voordelige deal of een uiterst winstgevend aandeel. Bovendien kan risicospreiding ervoor zorgen dat uw portefeuille soms wat onoverzichtelijk wordt of dat u niet meer zo goed weet waar u uw vermogen heeft zitten en in welke verhoudingen.
Toch is het verstandig om risicospreiding aan te houden bij het beleggen. U wilt natuurlijk blijven beleggen en u wilt ervoor zorgen dat u geld blijft verdienen. Sommige beleggingen die u slechts in de breedte heeft gemaakt zullen dan wat minder geld opbrengen, maar ze houden u in ieder geval met beide benen op de grond. Ze zorgen ervoor dat u niet overmoedig raakt en dat u altijd nog wat achter de hand hebt in het geval dat uw ambitieuze plannen niet tot bloei komen. De meeste beleggers maken dan ook gebruik van risicospreiding en u zult in vrijwel iedere beleggingsportefeuille zowel aandelen als obligaties en spaargeld kunnen aflezen. Dus wees verstandig en maak gebruik van deze methode.
Vermogensbeheerders kunnen u doorgaans uitsteken adviseren en helpen bij de risicospreiding van uw vermogen. Het is dus het slimst om contact te zoeken met een professionele en betrouwbare vermogensbeheerder. U vindt deze bijvoorbeeld door gebruik te maken van onze vermogensscan. Op onze website vindt u deze gratis scan die u direct koppelt aan een geschikte vermogensbeheerder. Wij hebben de beheerders eerst aan een uitgebreide selectieprocedure onderworpen en vervolgens een objectieve en neutrale scan opgezet.