De zelfgemaakte, afstelbare hindernissen voor paarden

juni 16th, 2014Reacties uitgeschakeld voor De zelfgemaakte, afstelbare hindernissen voor paarden

Ben jij fervent paardensporter en ben je op zoek naar hindernismateriaal? Dan weten wij een goed adres! Maar in dit artikel bespreken we een totaal andere hindernis. Eén die je gemakkelijk zelf kunt maken en die zeker in de zomer nog veel leuker is! Lees snel verder.

De allerleukste hindernis maak je gewoon zelf. Een oude tuinslang heb je ongetwijfeld ergens liggen en zo niet dan is er in je omgeving vast nog wel iemand die een oude tuinslang voor je kan regelen. Prik kleine gaatjes in de tuinslag (let op: niet te groot!) en sluit de tuinslang aan op de (buiten)kraan. Draai de kraan een klein beetje open (niet volledig, dan krijg je een enorme fontein en van dat soort hindernissen houdt je paard waarschijnlijk niet). Afhankelijk van hoever je de kraan open draait heb je hindernissen voor beginners of voor de gevorderde springer. Als je de slang in een bocht legt kun je zelfs 2 hindernissen tegelijk maken. Met deze oefening zorg je er ook nog eens voor dat paarden die bang zijn voor water dit afleren (in dat geval wel laag beginnen uiteraard). Zet je de kraan vol open dan spuit het water tegen de buik van het paard of het paard moet erg hoog springen. Zo kun je langzaamaan de springkunsten over hindernissen verbeteren. Deze hindernis wordt nog weleens gebruikt bij behendigheidswedstrijden maar is dus ook gemakkelijk zelf te maken.

« Belgie & Vermogensbeheer vergelijken
Barcelona chair – Barcelona stoel »

Categorized Under

Huis, Tuin en Keuken Sport en Spel

About Marcel

» has written 1685 posts