Autosloperijen en STIBA

juni 27th, 2014Reacties uitgeschakeld voor Autosloperijen en STIBA

De autosloperijen die zijn aangesloten bij STIBA hebben diverse keurmerken en zijn goed te vertrouwen. STIBA is namelijk een brancheorganisatie die autosloperijen ondersteunt en als je hier in aanmerking wilt komen dien je allerlei keurmerken en certificaten te hebben. De autosloperijen die lid zijn van STIBA geven vaak ook garantie voor een bepaalde tijd voor het onderdeel dat je gekocht hebt via het bedrijf. Dit is handig, want je weet immers maar nooit hoe lang een bepaald sloopauto onderdeel het vol gaat houden. Dit is niet het geval bij veel andere autosloperijen.
Tevens staan de diverse keurmerken voor het feit dat de sloperij zich goed aan de milieueisen houdt. Bij het demonteren van een auto blijft er materiaal over dat slecht is voor het milieu (denk maar aan allerlei verschillende schadelijke vloeistoffen) en daarvoor speciaal verwerkt moet worden. Dit wordt gedaan door speciaal daarvoor bestemde bedrijven en apparaten. Dit soort apparaten heeft een goede autosloperij Arnhem gewoon op het terrein staan. Dit soort afval moet je namelijk gescheiden en apart opgeslagen hebben, zodat het zonder problemen kan worden opgehaald. Sommige autosloperijen houden zich niet goed aan deze regels en worden daarom geheel terecht fiks bestraft met hoge geldboetes. En wanneer de sloperij zich nog steeds niet aan de regels houdt kan men zelfs zijn vergunning intrekken. Omdat er altijd wel een sloperij is die zich niet aan de regels houdt wordt er vaak gecontroleerd door middel van steekproeven. Daardoor hebben al veel sloopbedrijven hun deuren moeten sluiten. Vaak dus noodgedwongen, maar simpelweg omdat ze de regels niet serieus namen.

« Aanhangwagen huren in Westerlo
Met een automat maakt u uw auto nog unieker »

Categorized Under

Overig

About Marcel

» has written 1685 posts