De belangrijkste voor- en nadelen van de e-sigaret

juli 5th, 2014Reacties uitgeschakeld voor De belangrijkste voor- en nadelen van de e-sigaret

De laatste tijd wordt de e-sigaret vaak ter sprake gebracht. De e-sigaret of elektronische sigaret is een vervangend middel voor de gewone sigaret. De e-sigaret bevat geen tabak, maar vloeistof die verdampt wordt als er een trekje wordt genomen. De smaak en de damp zorgen ervoor dat je het idee hebt dat je echt rookt, waardoor het de behoefte van een roker vervult. Maar wat zijn nu precies de voor- en nadelen van de e-sigaret?

 

Voordelen

Laten we beginnen met het grootste voordeel: de e-sigaret is minder schadelijk voor de gezondheid. Dit komt omdat de e-sigaret geen koolmonoxide en teer bevat, stoffen die zeer schadelijk zijn voor het lichaam. Daarnaast is de e-sigaret veiliger in gebruik, omdat er geen vuur gebruikt wordt om hem aan te steken. Er vindt dus geen verbranding plaats, waardoor de e-sigaret een stuk veiliger is om in huis te gebruiken dan gewone sigaretten. Het laatste voordeel is dat de e-sigaret een stuk goedkoper is dan het roken van normale sigaretten. Dit is voor veel rokers een fijne bijkomstigheid, aangezien de tabaksprijzen erg gestegen zijn.

 

Nadelen

Dat klinkt dus erg positief, die e-sigaret. Maar er kleven ook wat nadelen aan het product. Zo is het bijvoorbeeld zo dat ook in de e-sigaret de schadelijke en verslavende stof nicotine zit. Daarnaast wordt de e-sigaret aangeprezen als een middel om te stoppen met roken, maar dat is niet helemaal het geval. De nicotine zorgt er voor dat je een nieuwe verslaving ontwikkeld, namelijk de verslaving aan de e-sigaret. Als laatste is er nog niet veel onderzoek gedaan naar de e-sigaret. Hierdoor zou het dus kunnen zijn dat over een paar jaar pas de bijwerkingen van de e-sigaret aan het licht komen.

 

Het gebruik van de e-sigaret brengt dus verschillende voor- en nadelen met zich mee. Het is belangrijk om hier goed naar te kijken voordat je besluit om van gewone sigaretten over te stappen op de e-sigaret. Een belangrijk voordeel blijft wel dat hoewel de e-sigaret de schadelijke stof nicotine bevat, bevat het nog steeds minder schadelijke stoffen dan een gewone sigaret. 

« Het kopen van dameskleding
Waarom ik persoonlijk de gaming computer verkies. »

Categorized Under

Overig

About Marcel

» has written 1685 posts