Woekerpolis

juli 8th, 2014Reacties uitgeschakeld voor Woekerpolis

Er zijn in Nederland heel veel mensen die een woekerpolis hebben gekocht. Schrik niet, in totaal zijn dat er meer dan zeven miljoen. Deze werden in de jaren negentig erg aantrekkelijk gemaakt door de snelle stijging van de aandelenkoersen. Maar wat is een woekerpolis nu eigenlijk? Het is een beleggingsverzekering met een levensverzekering waarbij de premie volledig of deels is belegd. De woekerpolissen zijn in die tijd als spaarproduct verkocht voor de aflossing van de hypotheek of als aanvulling op het pensioen. Maar ze zijn ook gebruik als studieverzekering. Er zit in de woekerpolis altijd een overlijdensrisicodekking. Maar het beleggingsrisico ligt wel bij de klant.

Problemen met woekerpolis?

De bank of de verzekeraar brengt hoge kosten in mindering op de inleg bij de woekerpolis. De overlijdensrisicodekking wordt hoger als je ouder wordt. De kosten zouden gemiddeld 40% zijn en dat wil zeggen dat dus maar 60% wordt belegd. Als u zich afvraagt of dat u een woekerpolis heeft kunt u dit altijd nagaan. Dat is wel goed om te doen. De woekerpolis is vaak negatief in het nieuws geweest en hierdoor hebben veel mensen er ook een negatief beeld over. Maar het is beter dat u pas gaat oordelen wanneer u weet wat de woekerpolis kan en wat voordelen en nadelen zijn. Er kan daarom altijd gekozen worden om hier meer over te lezen. Er is veel meer over te vinden dan u denkt en zeker op het internet. Als u gaat zoeken op het woord woekerpolis dan krijgt u vanzelf veel te lezen en het kan zomaar zijn dat dit uw interesse wekt. Leest u er daarom op uw gemak alles over door zodat u er met anderen over kunt praten en wie weet krijgt u hierdoor een heel andere mening over de woekerpolis.

Verleden met de woekerpolissen

Vroeger waren de woekerpolissen erg in trek, maar nu is dat wel anders. Mensen kijken altijd eerst goed wat de mogelijkheden zijn en willen zoveel mogelijk geld beleggen en zo min mogelijk betalen. Er worden daarom eerst vergelijkingen gedaan en de algemene voorwaarden worden doorgenomen waardoor er een goed besluit kan worden genomen. De woekerpolis is vaak negatief belicht, maar het gaat er om dat u gaat kijken wat u er van vindt. Sommige mensen zijn er goed over te spreken, anderen niet. Er kan pas een goed oordeel over worden gegeven wanneer u er eerst alles over weet, er goed over bent geïnformeerd. Bij alle polissen die u af kunt sluiten, vroeger en nu, zijn altijd voordelen en nadelen te benoemen. Daarom moet u deze altijd in gedachte meenemen, voordat u zomaar een nieuwe polis af gaat sluiten. Leest u daarom wat er allemaal geschreven is over de woekerpolis, zodat u hier een goed beeld of niet over kunt krijgen. Dat zorgt er namelijk voor dat u zelf een oordeel kunt hebben over dit onderwerp. Voordelen en nadelen, ook bij de woekerpolis worden deze goed bekeken.

« Hoe selecteer je de beste e-sigaret?
Waarom ontstond er nou zo’n ophef rondom superfoods ? »

Categorized Under

Financien Overig

About Marcel

» has written 1685 posts