Waarom ontstond er nou zo’n ophef rondom superfoods ?

juli 9th, 2014Reacties uitgeschakeld voor Waarom ontstond er nou zo’n ophef rondom superfoods ?

Het was wel te verwachten dat superfoods eens flink onder de loep genomen zou gaan worden, maar dat dit zo’n absolute hype zou worden in de media dat had niemand kunnen bedenken. Of toch wel? Het is een feit dat er veel commotie is ontstaan, en dit heeft voornamelijk te maken met de enorme handel in superfoods. Superfoods had een tijd geleden nog niemand over gehoord, en ineens draait alles erom en dan zo erg dat de media en voedsel en waren autoriteiten zich er flink mee bezig houden.

Het probleem is dat Superfoods word gepresenteerd en voorgeschoteld als een complete maaltijd vervanger, en dit is natuurlijk niet de bedoeling van dit eten. Superfoods is opzich niets mis mee, maar het is niet goed om er hele maaltijden mee te vervangen. Het eten van superfoods naast het eten van normale groente, fruit en vlees en vis is niets mis mee maar zoals met alles is “TE” niet goed. Neem bijvoorbeeld broccoli, dit zit vol met ijzer en broccoli is gezond maar zelfs broccoli is niet gezond meer wanneer het dagelijks gegeten word omdat het veel ijzer bevat en dan zouden we weer teveel ijzer binnenkrijgen. Kortom, de hele ophef over superfoods is naar mijn mening nergens voor nodig, het had evengoed een ophef over broccoli kunnen zijn. Zoals we weten is van veel voedsel “teveel” niet goed, en zo geldt het in dit geval ook.

Nu zijn veel consumenten afgeschrikt door diverse media en kranten. Dit was ook niet de bedoeling. Maar de consument moet wel het belang van superfoods zijn en er niet afhankelijk van raken, wat toch steeds meer mensen zijn. Maaltijden moeten niet overgeslagen worden en er moet altijd gevarieerd gegeten blijven worden. Superfoods zijn een erg goede toevoeging, maar geen vervanger. Ook kun je er bijvoorbeeld erg mee afvallen.

Populaire superfoods in Nederland

In Nederland zijn er diverse superfoods erg in trek. De meest populaire zijn toch wel goji bessen, chiazaad, spirulina, cacao nibs, kokosolie en tarwegras. Menig Nederland kent deze ‘superfoods’ inmiddels wel. Het voordeel van superfoods is dat elk product zijn eigen unieke kenmerken en voordelen heeft. Zo bevat chiazaad bijvoorbeeld diverse gezonde vetten en bevat goji bessen weer diverse anti-oxidanten die je beschermen tegen ziektes.

« Woekerpolis
Voor elke klus een geschikte aanhanger vinden »

Categorized Under

Gezondheid en Voeding

About Marcel

» has written 1685 posts