Schone werkplek voor meer productiviteit

augustus 18th, 2014Reacties uitgeschakeld voor Schone werkplek voor meer productiviteit

Het lijkt vanzelfsprekend dat een ieder werkt en kan werken in een schone werkomgeving. Toch is dit lang niet altijd het geval en dit zorgt voor ergernissen en minder productiviteit. Werknemers vinden het namelijk prettig om in een schone werkomgeving te werken. Natuurlijk kunt u zelf uw werkplek schoonmaken, maar uw bedrijf kan dit ook uitbesteden. Zo is een schoonmaakbedrijf in Utrecht gespecialiseerd in computerreiniging en het schoonmaken van werkplekken.

Ziekteverzuim

Vooral op computers zijn vele bacteriën aanwezig zonder dat we het door hebben. Wanneer we de computers en toetsenborden niet periodiek laten reinigen zorgt dit voor een verhoogd ziekteverzuim. De weg van bacteriën gaan makkelijk van toetsenbord naar de lunch als een werknemer even een broodje pakt. De kans dat iemand sneller ziek wordt is daarom heel logisch. Als bedrijf doet u er dus goed aan om uw werkplekken te laten reinigen.

In de praktijk

Er zijn niet veel werknemers die tevreden zijn over hun werkplek qua hygiëne. Dat is op zijn zachts gezegd opmerkelijk, want het overgrote gedeelte van onze tijd zitten we op onze werkplek. Veel werknemers klagen dan ook over vieze computers en laptops. Ook de vloer en bureaustoelen worden is vies ervaren.

Waardering voor schoonmaakwerkzaamheden

Het lijkt altijd vanzelfsprekend…een werkplek hoort schoon te zijn. Toch is dit lang niet altijd het geval en juist wanneer de werkplek niet op de juiste manier gereinigd wordt, dan valt het op. Zorg daarom altijd dat uw werkplek schoon is en zorg dat, als u een bedrijf heeft, dit aan de erkend bedrijf gaat uitbesteden. Uiteindelijk is het ziekteverzuim daardoor minder hoog en de productiviteit groter.

« 5e Reggestreek Fiets4daagse
Zonder goede vindbaarheid loop je klanten mis »

Categorized Under

Carriere en Werk Gezondheid en Voeding

Post tags

About Marcel

» has written 1685 posts