Enkele tips voor het samenstellen van een computer.

augustus 26th, 2014Reacties uitgeschakeld voor Enkele tips voor het samenstellen van een computer.

Een computer samenstellen kan een moeilijke ingreep worden als u van nul dient te beginnen. In dit artikel geef ik kort enkele tips waarmee u van start kunt gaan als u van plan bent uw eigen computer samen te stellen.

Computer samenstellen

  • Voordat u effectief start met het samenstellen van uw computer dient u op zoek te gaan naar de compatibiliteit van de onderdelen onderling. Het is van cruciaal belang dat u een moederbord kiest waarvan u zeker bent dat de processor op zal passen. Bij Intel is een processor met socket 2011 enkel compatibel met een moederbord met processor socket 2011. Bij AMD geldt hetzelfde, maar zijn de benamingen anders. Eveneens is het belangrijk dat u DDR3 RAM geheugen plaatst op een moederbord dat deze modules ondersteunt.
  • Werk samen met mensen die al eerder een computer samengesteld hebben of die meer op de hoogte zijn. U kan er maar van leren. Op internet staan ook tal van filmpjes die effectief tonen hoe u een computer moet samenstellen.
  • Onderschat het belang van een degelijke voeding niet. Wanneer u een te lichte voeding neemt zal uw systeem niet genoeg stroom krijgen en bijgevolg niet stabiel werken. Een veel te zware voeding volgens de systeemonderdelen kan geen kwaad maar is zonde voor het “weggesmeten” geld, tenzij u van plan bent later upgrades uit te voeren aan uw computer.
  • Onboard geluid is zeer degelijk in deze tijd. Een extra geluidskaart voorzien is dan ook meestal weggesmeten geld, tenzij u van plan bent een specifiek systeem te bouwen voor bijvoorbeeld producer- en DJ doeleinden.
  • Vermijd een RAM-overkill. Houd goed in gedachten dat een 32-bit besturingssysteem niet meer dan 4 GB RAM ondersteunt. Het is dan ook nutteloos om in een 32-bit besturingssysteem 8 GB RAM-geheugen te voorzien. De software zal in feite enkel maar gebruik maken van iets meer dan 3 GB RAM-geheugen.
  • Koop de meest praktische behuizing, niet de mooiste. Uiteindelijk dient een computer gemakkelijk te zijn in het alledaagse gebruik.
  • Als u van plannen heeft om een computer samen te stellen voor alledaags gebruik zoals het lezen van uw e-mails en opzoeken op internet hoef je geen specifieke koeling te voorzien in uw computer. Alle onderdelen zijn voorzien van standaard koelsystemen die ruim voldoende koeling bieden. Als u daarentegen van plan bent om uw systeem te overclocken of het bouwen van een specifieke zware gaming computer is het wel handig een specifiek koelsysteem nader te bekijken.
  • Ga, indien mogelijk altijd voor de SATA-aansluitingen in plaats van de vroegere IDE-aansluitingen.
  • Neem uw tijd wanneer u een computer samenstelt, en ga vooral geen dingen forceren als het niet onmiddellijk lukt. Neem uw tijd om te kijken hoe componenten van elkaar loskomen of in elkaar klikken. 95% van de onderdelen in een computer zijn gestandaardiseerd en hebben een logische manier om in elkaar te zetten of uit elkaar te halen.
« Zowel cultuur als natuur in uw vakantie? Wanneer u logeert in Hotel Appelscha kan het allebei!
Verschillende elektronica »

Categorized Under

Computers en Internet

Post tags

About Marcel

» has written 1685 posts