Waterbeheer van uw bubbelbad of Jacuzzi

september 22nd, 2014Reacties uitgeschakeld voor Waterbeheer van uw bubbelbad of Jacuzzi

Waterbeheer is van essentieel belang voor een goed functioneren van een Jacuzzi of bubbelbad. Wanneer u het water in het bad met regelmaat en zorgvuldig onderhoud verhoogt de levensduur van uw bad aanzienlijk.

Het badwater vormt namelijk een voedingsbodem voor allerlei bacteriën, micro-organismen en schimmels. Ondanks dat slechts een gering aantal van deze bacteriën en schimmels zijn ziekteverwekkend voor de mens, kunnen onschuldige bacteriën en schimmels een slijmachtige aangroei veroorzaken door hun snelle vermenigvuldiging en in extreme gevallen het water zelfs troebel maken. Het is daarom raadzaam op een efficiënte manier de organismen te doden.

Een zeer belangrijk onderdeel is de pomp. Een Jacuzzi pomp zorgt voor een efficiënte filtering van het water. Met een pomp wordt het water in het spa bad langer in topconditie. Ditzelfde geldt voor bij een pomp in een zwembad. Een pomp zorgt er namelijk voor dat het water in beweging blijft. Hierdoor blijft het water veel schoner.

In stilstaand water krijgen schimmels en bacteriën namelijk veel meer de kans om zich te ontwikkelen. Naast circulatie zorgt een pomp ervoor dat vuil uit het water wordt gefilterd.  Het water wordt door de pomp in de filter gezogen waar zelfs het kleinste vuil achterblijft. Het gereinigde water wordt vervolgens weer teruggepompt.

Een ander belangrijk onderdeel van de Jacuzzi is de filter. Een filter zorgt er namelijk voor dat het water in het bad gezuiverd wordt. Dit draagt bij aan een aangename bubbelsessie en een langere levensduur van het bad. Water vormt een goede voedingsbodem voor bacteriën en schimmels en ondanks dat een gering aantal hiervan ziekteverwekkend zijn voor de mens kunnen ze door hun snelle vermenigvuldiging de welbekende slijmige groei veroorzaken en in extreme gevallen het water zelfs troebel en vies maken. Het is daarom noodzakelijk dat u de Jacuzzi filter op tijd schoonmaakt en vervangt.

« Veiligheid van machines
Belgie & vermogensbeheer vergelijken »

Categorized Under

Gezondheid en Voeding Huis, Tuin en Keuken

About Marcel

» has written 1685 posts