Uw favoriete parfum

september 30th, 2014Reacties uitgeschakeld voor Uw favoriete parfum

U kent het wel: u heeft net uw favoriete parfum opgespoten en al na een korte tijd is een groot deel van de geur vervlogen. En dat terwijl u het liefst de hele dag naar uw Givenchy Dahlia Noir of Versace L’Homme wilt blijven ruiken. Maar er zijn een aantal trucjes waardoor uw geurtje langer blijft zitten en u er nog meer van kunt genieten.

 

Let op de ingrediënten

De basis van alle geurtjes zijn de zogenaamde parfumnoten. De meeste parfums bestaan uit topnoten, middelnoten en basisnoten. Parfumeurs bouwen een geurtje op met behulp van verschillende geurnoten. Alleen de perfecte combinatie leidt tot de gewenste geur. Deze noten worden opgebouwd in lagen zodat sommige geuren erg sterk zijn terwijl anderen er subtiel doorheen ruiken. Het zijn de basisnoten die u het langst blijf ruiken. Dus hoe meer basisnoten een geur bevat, hoe langer u het blijft ruiken.

 

Zoek een warme plek

Veel mensen spuiten het parfum achter het oor, in de nek of op de pols. Op deze plek is het warmer omdat de aderen dicht onder de huid liggen. Door deze warmte blijft de geur langer hangen. Het is zelfs mogelijk om uw favoriete parfum lichtjes in uw haren te sprayen. Ook hier gaat de geur relatief lang mee.

 

Kiest u voor eau de toilette of eau de parfum?

Als u op zoek gaat naar een nieuw geurtje komt u altijd weer voor de vraag te staan of u parfum of eau de toilette wilt. Parfum zit over het algemeen in het duurdere segment. Maar als u langer van uw geur wilt genieten, is dit wel een betere keuze. Bij parfum zijn de ingrediënten namelijk meer geconcentreerd dan bij eau de toilette. Door de dunnere substantie vervliegt eau de toilette veel sneller.

 

Maak uw huid vetter

Over het algemeen ruikt u parfum minder lang op een wat droge huid dan wanneer deze wat vetter is. Dat komt omdat de lagen zich niet zo goed aan de huid kunnen hechten en dus eerder loslaten. Een handig trucje is om eerst een laag moisturizer of bodylotion aan te brengen. Zorg er wel voor dat deze geurloos zijn zodat het niet gaat mengen met het parfum.

 

Nu u langer kunt genieten van de geur van uw parfum, heeft u een goede reden om wat vaker een nieuwe fles te kopen. Bij Parfum For You bestelt u uw favoriete geurtje eenvoudig online!

« Online woonaccessoires kopen
Enkele tips voor het kopen van een gaming computer. »

Categorized Under

Mode en Kleding

Post tags

About Marcel

» has written 1685 posts