Nog enkele tips voor het kopen van een goede gaming computer

oktober 29th, 2014Reacties uitgeschakeld voor Nog enkele tips voor het kopen van een goede gaming computer

Gamers willen kracht, opwinding en voornamelijk snelheid. In dit artikel krijgt u enkele tips waarop u zeker dient te letten wanneer u een nieuwe gaming computer wenst te kopen. Hier worden de belangrijkste onderdelen van de gaming computer kort beschreven.

Gaming pc–          De processor

Als u een “beter dan gemiddelde” gaming computer wenst te kopen, dient u zeker de Intel core i5 processor in overweging te nemen, deze processor is momenteel de beste qua prijs-kwaliteit verhouding. Wanneer u echter voor extreme kracht wil gaan, schakelt u best over tot het kopen van een core i7 processor.

–          De grafische kaart

De eeuwigdurende vraag: welke ontwikkelaar is beter: AMD of nVidia blijft momenteel onbeantwoord, beide ontwikkelaars springen elkaar namelijk telkens voorbij qua kracht van hun nieuwste grafische chip. Wel is het belangrijk te weten dat voor een gaming computer het belangrijkste onderdeel de grafische kaart is, u dient u bij de keuze van de geschikte grafische kaart voldoende te informeren en zeker reviews te lezen van andere gebruikers. Belangrijk om te weten is dat de kracht van een grafische kaart niet alleen bepaald wordt door de hoeveelheid RAM-geheugen hij bezit. 1 GB GDDR5 RAM geheugen is namelijk ontegensprekelijk sneller dan 4 GB DDR3 geheugen. Ook is de bandbreedte van zeer groot belang en zal de snelheid en vlotheid van de grafische kaart zeer sterk beïnvloeden.

Ook is het belangrijk te weten wanneer u van plan bent meerdere grafische kaarten in SLI of Crossfire te plaatsen de snelheid slechts met 25% tot 50% toeneemt, dus hierbij telt de vergelijking 1 + 1 = 2 niet.

–          De koeling

Een heel belangrijk onderdeel in een gaming computer is de koeling. De componenten worden namelijk meestal tot het uiterste van hun kracht gedreven en worden daarbij heel warm. Om problemen met uw gaming computer te vermijden is het belangrijk dat een goed werkende koeling op enerzijds de processor en anderzijds de grafische chip wordt voorzien.

Ook is het belangrijk dat uw behuizing in het algemeen voorzien is van een goede luchtstroom zodat de opgebouwde warme lucht in uw case deze zo vlug mogelijk kan verlaten.

–          De monitor

Kijk voor een monitor dat een duidelijke beeldvorming heeft. Ook is het zo uw monitor te bepalen in functie van detail dat u van uw games verlangt. De allernieuwste grafische kaart met een stokoude monitor is weggesmeten geld.

« Oranje vermogensmanagement
Vakantiehuis Schiermonnikoog – Villa Cap »

Categorized Under

Computers en Internet

Post tags

About Marcel

» has written 1685 posts