Aardappelen recepten

november 16th, 2014Reacties uitgeschakeld voor Aardappelen recepten

Eenpansrecepten zijn handig, maar ook zeker lekker en je kunt ze zo voedzaam maken als je zelf wilt. Het is een gewone maaltijd, alleen net iets handiger. Aardappelen zijn even “uit de mode geweest”, maar ze mogen weer geconsumeerd worden en je hebt de meest uiteenlopende aardappelsoorten. Lekker om mee te variëren.

In feite is bijna alles met aardappelen te combineren en op onderstaande voorbeeldrecepten (voor 2 personen) valt naar smaak te variëren. Zo maak je iedere keer net weer even  iets anders.

Aardappelen met rundergehakt

•             250 gram rundergehakt

•             250 gram kookvaste aardappelen

•             200 gram kikkererwten

•             2 bouillonblokjes

•             2 vleestomaten

•             olijfolie

•             2 rode uien

•             1 teentje knoflook

Bak het rundergehakt rul in een klein beetje olijfolie. De aardappelen kunnen intussen gekookt worden. Bij het rundergehakt doe je de schoongemaakte en in ringen gesneden uien en het klein gemaakt teentje knoflook. Na enkele minuten doe je de bouillon erbij.
Voeg het vleesmengsel samen met de in blokjes gesneden aardappelen en laat dit zo’n 10 minuten op een laag vuur sudderen, totdat alles gaar is. Voeg de kikkererwten er als laatste aan toe, meng het goed en laat het nog eens 10 minuten op laag vuur staan.

Aardappel andijvie

·         300 gram voorgekookte aardappelballetjes

·         400 gram andijvie

·         2 grote rijpe tomaten

·         klein blikje witte bonen

·         2 uien

·         200 gram rookspekreepjes

·         1 rode paprika

·         1 gele paprika

·         1 bouillontablet

·         olijfolie

Bak de rookspekjes uit en voeg hier de klein gemaakte uien en paprika’s aan toe en kook de aardappelen intussen. Doe de aardappelen bij de uitgebakken spekjes, roer het goed om en laat het zo’n 5 minuten staan. Doe er dan zo’n 3 dl water met het bouillonblokje bij en doe er dan de tomaten en witte bonen bij. Laat dit alles nu ca. 15 minuten koken en blijf het regelmatig doorroeren. Intussen kan de andijvie apart gekookt worden en voeg die er als laatste bij. Meng het weer goed en laat het geheel nog zo’n 5 minuten staan.

Aardappelen met zalm

·         250 aardappelschijfjes

·         300 gram zalm (uit blik op waterbasis)

·         2 stuks prei

·         50 gram geraspte oude kaas

·         olijfolie

·         1 theelepel nootmuskaat

·         peper en zout

Bak de zalm heel zacht in een klein scheutje olijfolie. Snij de prei in stukken en doe de stukken in de pan (let op totdat de prei gaat kleuren) en voeg vervolgens de aardappelschijfjes toe. Op een laag pitje zo’n 20 minuten bakken, daarna de zalm erbij doen en goed roeren. Voeg vlak voordat het klaar is de kaas en een beetje de nootmuskaat toe. Peper en zout naar smaak wat toevoegen.

« Sony Xperia reparatie Bergen op zoom Roosendaal
Vacature assistent accountant »

Categorized Under

Gezondheid en Voeding

About Marcel

» has written 1685 posts