De kracht van linkbuilding

mei 9th, 2016Reacties uitgeschakeld voor De kracht van linkbuilding

Online marketing wordt vaak verward met traditionele marketing en men denkt daardoor vaak slechts aan een klein deel van online marketing. Traditionele marketing focust zich voornamelijk op het verspreiden van een bericht en het promoten van een product of dienst, door middel van advertenties, recensies, reclame en promotie. Online marketing focust zich hier natuurlijk ook op, maar is nog breder. Een groot deel van online marketing richt zich namelijk ook op de vindbaarheid van de website en/of het product dat wordt aangeboden.

Dit betekent dat online marketing ook technisch is. Goed vindbaar zijn betekent immers dat je hoog scoort in de zoekmachines, de telefoonboeken van het internet. Om dit te realiseren is het belangrijk om de website zo te optimaliseren dat het algoritme van de betreffende zoekmachine jouw site een zo hoog mogelijke score toerekent. Een goede structuur en de juiste woorden gebruiken zijn hiervan een onderdeel, maar linkbuilding is minstens even belangrijk.

Linkbuilding is het bouwen van een linkprofiel, of anders gezegd de juiste vermeldingen en verwijzingen vanaf externe websites krijgen. De algoritmes gaan er namelijk vanuit dat iets wat vaak genoemd wordt populair is en dus staat het hebben van veel meldingen gelijk aan populair zijn, en iets dat populair is wordt vaker bezocht en scoort dus hoger.

Deze vermeldingen kan je automatisch krijgen, bijvoorbeeld doordat anderen over jou schrijven, maar je kan dit ook zelf doen door websites te benaderen en te vragen of ze jou willen vermelden. Dit is een intensief karwei dat veel tijd kost, dus vaak laten bedrijven het linkbuilding uitbesteden om zo zelf geen tijd hieraan kwijt te zijn en op een efficiëntere manier een toppositie te behalen. De toppositie Google verkrijgen is vaak de inzet, want dit is de meest gebruikte zoekmachine, maar voor alle zoekmachines is linkbuilding zeker belangrijk.

« Veilig ooglaseren door beste kliniek: verziendheid en bijziendheid komen vaak voor
Een facelift is hip »

Categorized Under

Computers en Internet

About Marcel

» has written 1685 posts