Prijs belangrijk bij boeken vakantie

juni 20th, 2016Reacties uitgeschakeld voor Prijs belangrijk bij boeken vakantie

Nadat we in 2008 massaal te maken kregen met de economische crisis en het feit dat we minder geld te besteden hadden en minder zekerheid hadden zijn we massaal beter op onze spaarcenten gaan letten. Het leven bestond niet langer alleen maar uit luxe, feesten en genieten van alle mogelijkheden. Opeens was er de kans op tegenslag, op een afname van de welvaart die tot nu toe praktisch altijd bleef toenemen. Sindsdien zijn we natuurlijk geen kluizenaars geworden, maar men is wel degelijk stil gaan staan bij het uitgave patroon en doet meer onderzoek naar de verschillende mogelijkheden, opties en prijzen. Men wilt meer voor hetzelfde geld.

Als je dit in je achterhoofd houdt is het ook logisch dat Europa de populairste vakantiebestemming is voor Nederlanders. Verre reizen zijn aanzienlijk duurder en vergen ook een uitgebreidere voorbereiding. Binnen Europa is de Nederlander veel minder geld kwijt aan reiskosten, maar hoeft bijvoorbeeld ook geen rekening gehouden worden met wisselkoersen, met slechtere leefomstandigheden en andere onvoorziene kosten en verschillen.

Portugal behoort binnen Europa tot één van de populairdere vakantielanden, samen met de andere landen in het Middellandse Zeegebied. Dit komt omdat Portugal voor Europese begrippen erg goedkoop is. Overnachtingen kosten gauw de helft minder dan in Nederland en ook de kosten van eten, horeca en boodschappen in het algemeen liggen er een stuk lager. Daar komt nog eens bovenop dat Portugal verder wel alles heeft dat men in een vakantieland bezoekt, namelijk een andere cultuur, een rijke en nog altijd aanwezige geschiedenis, mooi weer en een vriendelijke bevolking. Dit maakt het een land waar veel mensen een lastminute Portugal naar boeken.

Het nadeel is wel dat het er in de zomer druk kan zijn, dus je doet er goed aan om snel een last minute Spanje te regelen voor het hoogseizoen begint.

« Amsterdamse huurhuizen minder vaak verkocht | Obligatiebeheer Noordenwind
Wilt u een tweedehands motor kopen? Koop hem hier! »

Categorized Under

Reizen en Vakantie

About Marcel

» has written 1685 posts