Omgaan met stress

september 29th, 2016Reacties uitgeschakeld voor Omgaan met stress

Omgaan met stress is een essentieel onderdeel als het gaat om uw eigen gezondheid. Iedereen heeft wel eens last van spanningen en dit is heel natuurlijk. Sterker nog, spanning heeft vaak ook een positief effect. Het zorgt ervoor dat je opgewekt en alert blijft en goed reageert op zaken die op je af komen. Omgaan met deze vorm van stress gaat dan ook vaak vanzelf. Voor veel spannende dingen zoals op vakantie gaan, een belangrijke toets of een andere gebeurtenis waarbij u goed dient te presteren is het heel normaal dat u gestrest bent. Na deze spannende situatie zullen de stressklachten dan ook weer verdwijnen en herstelt het lichaam zich vanzelf.

Als deze spanningen langer duren dan nodig zijn en ze u meer kosten dan opleveren, noemen we dat stress. We willen of moeten te veel, er hebben zich nare gebeurtenissen afgespeeld in ons privéleven of de werkdruk is te hoog. Allemaal factoren die ervoor kunnen zorgen dat we niet meer om kunnen gaan met stress. Op lange termijn zult u dan ook mentale en fysieke klachten kunnen ondervinden van stress.

Wilt u meer weten over hoe u om kunt gaan met stress? Bezoek onze website of neem gerust contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden!

 

« Welke e-sigaret kun je het beste kopen?
Geniet van een weekendje weg in de Ardennen! »

Categorized Under

Gezondheid en Voeding

About Marcel

» has written 1685 posts