Degelijke oud eiken meubelen

januari 21st, 2017Reacties uitgeschakeld voor Degelijke oud eiken meubelen

Toen we enkele weken geleden bij onze vrienden op hun house warming party waren hebben we ook hun nieuwe oud eiken meubelen kunnen bewonderen. Ze vertelden ons dat het hout dat voor deze oud eiken meubelen gebruik is al wel honderd jaar oud was en afkomstig was van een oude vervallen boerderij in België. Het zag er werkelijk prachtig uit. Zo was de oud eiken tafel gemaakt van drie brede vloerdelen van die oude boerderij in België. Ze vertelden ons dat het bedrijf waar al hun oud eiken meubelen vandaan komen hun hout in verschillende landen in Europa opkoopt en ze dan naar hun eigen werkplaats brengen waar de planken worden gesorteerd op kleur en maat en dat ze daar samen met de ambachtelijke vakmensen beslissen welke partij bij welk oud eiken meubel zal vervaardigd worden. Want, zo vertelden ze, er moet wel voldoende hout zijn om een door hun gewenst meubelstuk gemaakt kan worden en het hout bepaald hoe de oud eiken meubelen eruit komen te zien. Alle oud eiken meubelen hebben de perfecte uitstraling en zijn uniek in zijn soort en worden door erkende vaklieden in elkaar gezet met de eeuwenoude ambachten zoals onder andere de pen- en gat-verbinding.

« Ervaren stukadoor uit Doetinchem
Pannenkoeken Hengelo heeft een prijs gewonnen »

Categorized Under

Huis, Tuin en Keuken

About Marcel

» has written 1685 posts