Een kerstdorpje brengt sfeer in uw kersthuis

februari 15th, 2017Reacties uitgeschakeld voor Een kerstdorpje brengt sfeer in uw kersthuis

Kerst is de tijd om gezellig binnen te zitten, vele lichtjes aan te steken en met zijn allen rond de haard te luisteren naar kerstliedjes. Kerstversiering is dan ook niet weg te denken en is een leuke manier om de sfeer nog meer te verhogen. Een kersthuisje hoort erbij, is van alle tijden en is ook eigenlijk nooit weggeweest. Sterker nog: ze worden alsmaar meer populair, juist omdat een kersthuis zo leuk en schattig is. Je vindt ze in alle soorten en groottes en je kan er heel kerstdorp mee bouwen. Hier vind je alvast wat tips en ideeën om jouw Kerst helemaal af te maken.

Een enkel kersthuisje of een heel kerstdorpje?
Eén kersthuisje is best leuk om een leeg plaatsje op de kast of in een rek op te vullen. Het straalt warmte en winterse sfeer uit. Het kersthuisje is een kleine blikvanger die toch veel aandacht trekt. Een heel kerstdorpje geeft uiteraard heel wat meer sfeer dan één kersthuisje en je kunt er alle richtingen mee uit. Hou je het bij een eenvoudige rij en plaats je het ene kersthuisje naast het andere? Dat kan zonder probleem. Maar je kunt natuurlijk ook hele straten, pleintjes, stationnetjes of een volledig skioord gaan bouwen. Laat je fantasie spreken en maak er iets persoonlijks van. Je dorp kent geen grenzen en het kan op elk moment uitgebreid of gewijzigd worden. Elk kersthuisje krijgt zijn eigen plaatsje en elk kershuisje heeft een eigen karakter.

Welke soorten huisjes bestaan er zoal?
Je let natuurlijk op de grootte en de prijs van een kersthuisje. Daarin heb je al heel wat keuze. Daarnaast kun je kiezen tussen een kersthuisje op batterijen of een kersthuisje op netstroom, of een combinatie van die twee. Verder is er een heel aanbod van huisjes met animatie (bewegende figuurtjes) en met muziek (diverse kerstliedjes). Voeg daarbij nog wat nepsneeuw en het kan niet meer stuk. Hoe meer variatie je brengt, hoe meer je kerstdorp ‘echt’ gaat lijken. Zoals hierboven al gezegd, hoef je je niet te beperken tot huisjes. Wil je een écht kerstdorp maken, dan kun je naast een kersthuisje ook kiezen voor elementen zoals een draaimolentje, een reuzenrad en natuurlijk mag het pittoreske kerkje niet ontbreken. Je kunt naar eigen inzicht en voorkeur een kerstdorp maken. Sommige kerstdorpen doen sprookjesachtigkersthuisjes aan, terwijl andere weer heel realistisch zijn. Er zijn kerstdorpen voorhanden die heel kleurig zijn. Andere zijn wat discreter. Je kunt je dorp dus volledig samenstellen inclusief de sfeer bepalen die wordt uitgestraald. Je kan zo klein of zo groot gaan als je wil. Elk extra kersthuisje is een meerwaarde aan je dorp.

Kerstdorpjes groeien met de jaren
Natuurlijk ben je niet verplicht om al die huisjes in één keer te kopen. Kerstdorpjes beginnen meestal met het aanschaffen van één kersthuisje, waarna er alsmaar meer bij komen. Als je vrienden en kennissen weten dat je van dergelijke huisjes houdt, zullen ze jou vast en zeker wel eens een kersthuisje als cadeau doen. Daarna komt er misschien een winkeltje of een kermisattractie bij. De verschillende onderdelen zijn op elkaar afgestemd zodat ze probleemloos één geheel kunnen vormen. En wie weet krijgt je kerstdorp wel een tweede versie. Waarom zou je je beperken tot het maken van een kerstdorpje op één plaats in je huis? Het kan perfect dat je meerdere kleine kerstdorpjes in je woning plaatst.

Kerstdorpen zijn makkelijk in elkaar te steken
De verschillende huizen en andere onderdelen van het dorp zijn makkelijk met elkaar te verbinden. Het is net een puzzel waarvan je de stukken één voor één samen brengt. Hierdoor krijgt elk kersthuis een gezellig lichtje, worden de straatjes aangenaam verlicht en is er overal beweging. De LED lichtjes verspreiden een diffuus licht, wat meteen een warme sfeer uitstraalt. Hou het bij gewone witte LED lichtjes zodat je geen kakofonie van schreeuwende kleuren krijgt. Op die manier wordt het één sfeervol geheel waarin elk kersthuisje zijn rol speelt.

Succes verzekerd met je dorpje
Wedden dat je heel wat positieve commentaar krijgt wanneer je bent gestart met je dorpje? Het is vertederend, lieflijk en spreekt iedereen aan. De kerstsfeer is zo uniek dat iedereen ervoor zwicht. Kinderen en kleinkinderen zullen er uren naar zitten kijken en wegdromen. En misschien zie je binnenkort ook bij jouw familie of collega’s zo’n dorpje opduiken …

Heb je al lang lang zo’n eigen kerstdorp willen maken? Gewoon doen dan!

 

« Traumaverwerking door middel van virtual reality
Geheel pijnloos uw tanden bleken bij Schoonheidsspecialiste Doetinchem »

Categorized Under

Huis, Tuin en Keuken Reizen en Vakantie

About Marcel

» has written 1685 posts