Vastgoedbeheerder is makkelijker

juni 6th, 2017Reacties uitgeschakeld voor Vastgoedbeheerder is makkelijker

Als een pand meerdere eigenaren heeft, zijn deze eigenaren verplicht om een VvE op te richten. Zonder VvE is het namelijk niet toegestaan om meerdere eigenaren in hetzelfde pand te hebben. Op papier wordt de VvE de eigenaar van het pand en zijn alle leden van de VvE eigenaar van hun deel van het pand. Met deze constructie is het wel mogelijk om meerdere mensen eigenaar te laten zijn van een pand.

De vereniging van eigenaren is alleen wel verplicht om zich aan een aantal regels te houden. De belangrijkste regels is dat er een meerjarenplanning wordt gemaakt. In een meerjarenplanning wordt beschreven hoelang alle onderdelen van het pand meegaan. Uit de meerjarenplanning kan dan worden afgekeken wanneer welke onderdelen van het pand moeten worden vervangen. Zo kan er een berekening worden gemaakt hoeveel er maandelijks nodig is voor het onderhoud van het pand.

Als de meerjarenplanning is gemaakt moet er worden uitgerekend hoeveel alle leden van de vereniging moeten betalen om alle kosten te dekken. Door al het onderhoud eerlijk te verdelen zijn de kosten niet meer zo schimmig en is voor iedereen duidelijk hoe alles is geregeld.

Het onderhoud moet vervolgens wel zelf worden uitgevoerd. Het minpuntje aan het zelf uitvoeren van het onderhoud is dat iedereen andere kwaliteitseisen heeft voor zijn of haar deel. Zo kan het heel makkelijk voorkomen dat iemand bijna niets aan het onderhoud doet omdat die dat voldoende vindt. De andere leden kunnen zich hierdoor benadeeld voelen.

Een betere optie is daarom om alle werkzaamheden uit te besteden aan een vastgoedbeheerder. De vastgoedbeheerder zorgt er vervolgens voor dat al het onderhoud wordt geregeld. Zo wordt het dagelijks technisch beheer gedaan en hoef je niet meer het projectmatig technisch beheer te regelen. Door alles zo uit te besteden kunnen de bewoners wonen zonder ruzies en dergelijke.

« Houten visgraat vloer
Meer tijd voor eigen onderneming met uitbesteden »

Categorized Under

Financien Huis, Tuin en Keuken

About Marcel

» has written 1685 posts