Verschillende printers voor coding

november 30th, 2017Reacties uitgeschakeld voor Verschillende printers voor coding

Tegenwoordig moeten zo goed als alle producten gecodeerd zijn. Dat wil zeggen dat er gebruik wordt gemaakt van codeersystemen om alle producten van een unieke code te voorzien die specifieke productinformatie inhoudt. Die code is telkens uniek voor één specifiek product, bijvoorbeeld een unieke code voor een ‘H&M mannen V-hals t-shirt licht blauw maat L’. Bij het scannen van die code kan er dus slechts één soort t-shirt, in één kleur en één maat bedoeld worden en weten verkoopster en klanten meteen over welke t-shirt het gaat. Voor het aanbrengen van zo’n codes wordt er gebruik gemaakt van codeerprinters.

Er zijn verschillende codeerprinters die gebruikt worden voor verschillende toepassingen van coding en marking. Een contiuous inkjet printer is de standaard printer. Het is een klein karakter printer die de meeste codeertaken uitstekend uit kan voeren. Hij print contactloos en met een hoge printsnelheid op verschillende materialen zoals plastiek, metaal of glas. Dat is mogelijk doordat de printers gebruik maken van een DOD of Drop On Demand techniek. Een DOD printer print aan de hand van het loslaten van hele kleine druppeltjes inkt boven de ondergrond. Daardoor wordt er voorkomen dat de printer het printoppervlak moet aanraken. Zo is het mogelijk om kwetsbare producten te bedrukken zonder dat de producten beschadigd kunnen worden.

Een ander systeem is dat van een hot foil printer. Een hot foil printer zorgt voor de meest vaste prints. Het geeft een permanente druk van codes die kras- en veegvast zijn. Dat kan nodig zijn bij materialen en producten die gebruikt worden in iets hardere omstandigheden. De hot foil techniek maakt ook dat deze printers gebruikt kan worden om bijna alle materialen te bedrukken zoals leer, textiel, papier en kartoen, folies en rubber. Ook is de print meteen vast, er is geen droogtijd nodig waarop de productie moet wachten.

« Waarom kinderen buiten moeten spelen
Een taxi in Hengelo huren voor het ziekenhuis »

Categorized Under

Computers en Internet

About Marcel

» has written 1685 posts