Waarom kinderen buiten moeten spelen

november 23rd, 2017Reacties uitgeschakeld voor Waarom kinderen buiten moeten spelen

Kinderen spelen vaak erg graag buiten en het is dan ook heel goed voor hen, ze kunnen er hun energie kwijt terwijl ze een frisse neus halen. Toch willen kinderen steeds meer binnenzitten en spelen met al hun electronisch entertainment of gewoon netflix kijken. Ouders vinden dat vervelend want kinderen missen iets als ze niet buiten spelen en het is zeker niet gezond als ze altijd binnen zitten. Kinderen hebben het nodig voor hun ontwikkeling om buiten te spelen met hun vriendjes of broers en zussen en lekker actief te zijn in de buitenlucht. Steeds meer kinderen kampen dan ook met overgewicht tegenwoordig door het ongezonde eten dat voorhanden is en door veel minder actief te zijn dan kinderen vroeger. Dat is natuurlijk heel slecht voor hun gezondheid en ook mentaal kan het nadelen met zich meebrengen door bijvoorbeeld pesten.

 

Het is dus belangrijk dat kinderen af en toe buiten spelen. Soms kan dat echter ook al eens lastig zijn voor mensen die langs een grote weg wonen, een kleine tuin hebben of een andere reden die maakt dat er buiten niet veel plaats is om te spelen. Toch zijn er altijd oplossingen om je kind buiten te laten spelen, je kan bijvoorbeeld zoeken naar speeltuintjes in de buurt waar ze zich lekker kunnen uitleven op houten speeltoestellen buiten. Dat is ook goed voor hun sociaal contact aangezien ze daar veel andere kindjes zullen tegenkomen. Want een ander voordeel aan buitenspelen is de sociale prikkels die kinderen zo kunnen krijgen. Dat leert hen niet alleen om contacten te leggen en samen te spelen, maar zal later ook resulteren in beter kunnen samenwerken met andere mensen en beter kunnen functioneren in groep. Als je zelf een kleine tuin hebt, kan een schommel hout heel leuk zijn om je kind makkelijk buiten te laten spelen in de eigen tuin.

« rolluik herstellen
Verschillende printers voor coding »

Categorized Under

Sport en Spel

About Marcel

» has written 1685 posts