Op weg naar slow fashion

maart 6th, 2019Reacties uitgeschakeld voor Op weg naar slow fashion

Fast fashion is een begrip waar we met zijn allen gelukkig steeds meer bij stil gaan staan. Steeds meer mensen dragen op hun eigen manier bij aan een wereld waarin slow fashion weer de overhand moet krijgen. Waar we vroeger in de winkels vier seizoenen kenden, kennen we er onderhand al tweeënvijftig. Zo’n beetje elke week komt er wel weer een nieuwe collectie binnen in de winkels, die wij uiteraard met zijn allen meteen willen hebben. Gemiddeld draagt een vrouw een item niet meer dan vier keer, zonde toch? Al helemaal als je bedenkt onder welke omstandigheden deze kelding gemaakt wordt.

Gelukkig kun je op verschillende manieren bijdragen aan slow fashion. Je kunt bijvoorbeeld kleding kopen in vintage winkels om zo kleren een tweede leven te geven. Uiteraard kun je ook zelf je kleding maken. Zo weet je zeker dat jij rondloopt in een uniek item wat niemand anders in zijn kast heeft hangen. Tweedehands kleding kun je natuurlijk ook gewoon in de kringloop kopen, of tegenwoordig via United Wardrobe.

United Wardrobe is een platform om tweedehands kleding te kopen en te verkopen. Hier kun je onder andere terecht voor vintage items (vaak voor een schappelijkere prijs dan wanneer je gaat shoppen in een vintage winkel) maar ook gewoon voor tweedehands kleding, bijvoorbeeld van de Zara of de Monki. Soms zijn deze kleren zelfs nog ongedragen. Door op deze manier met onze kleding om te gaan kunnen al deze items nog een tweede leven krijgen. Op deze manier hoeven we met zijn alle minder vaak naar de winkels om daar gelijk een nieuwe garderobe aan te schaffen.

Zelfs voor speciale gelegenheden, zoals kerstmis, kun je terecht bij bijvoorbeeld united wardrobe. Hier zijn talloze kersttruien te vinden, van oude vintage truien tot een hele grappige kersttrui. Aangezien je deze trui waarschijnlijk maar een paar keer aantrekt, is het zonde om alles nieuw te kopen, toch?

« Boxspring kopen
Hoe werkt een warmtepomp »

Categorized Under

Overig

About Marcel

» has written 1685 posts