Kwesties rondom salaris

maart 19th, 2019Reacties uitgeschakeld voor Kwesties rondom salaris

Salaris is altijd een onderwerp dat toch wel gevoelig ligt voor de meeste mensen. Wanneer mag je nou tevreden zijn met je salaris? Wanneer is het nou fatsoenlijk om naar een loonsverhoging te vragen? Gaat je status of je respect niet omlaag als je hier naar vraagt of wordt dit als onbeschoft beschouwd? Aan de kant van de werknemer is kan dit natuurlijk een puntje zijn dat de werknemer graag wilt voorkomen. Maar ook aan de kant van de werkgever kan dit gevoelig liggen. Wanneer heeft iemand nou een loonsverhoging verdiend? Stel de werknemer verdiend het, maar er is niet genoeg geld om een loonsverhoging te financieren, hoe leg je dit dan uit en blijf je sterk in je schoenen staan?

Geld en salaris, vaak een kwestie waar men toch vaak niet geheel openlijk over spreekt. Daarom is het belangrijk voor werkgevers duidelijke regels te stellen aan het toekennen van salarisverhogingen en andere toeslagen. Als deze duidelijke regels er niet zijn, is de kans groter dat werknemers gaan klagen over loonverschillen en kunnen werknemers zelf met theorieën komen waarom de ene werknemer meer verdiend dan de ander, wat de reputatie van de werkgever teniet kan doen. Het is dan ook nooit verkeerd om een consultant salaris voor even in te huren die professioneel advies kan geven hierop. Dit kan vaak een hoop onrust en onduidelijkheid vermijden.

Nadat de consultant duidelijk advies heeft gegeven op deze kwestie, loopt het geven van salarisverhogingen vaak erg soepel, zonder enige frictie met medewerkers. Voor de werkgever speelt er vaak dan ook nog een andere kwestie. Hoe kan je de uitbetaling van salarissen goed laten verlopen? Veel bedrijven huren hier aparte mensen voor in om handmatig het loon uit te laten betalen, maar tegenwoordig wordt het gebruik van een salarissoftware ook steeds meer overwogen. Belangrijk dus om te kijken naar het aanschaffen van twee dingen om frictie tussen werknemer en werkgever over het salaris te voorkomen; een consultant en wellicht een software die het salaris regelt.

« Hoe werkt een warmtepomp
Een huis kopen in Spanje is zo slecht nog niet »

Categorized Under

Financien

About Marcel

» has written 1685 posts