Slimpie gezonde dorstlessers voor kinderen

juni 27th, 2013Reacties uitgeschakeld voor Slimpie gezonde dorstlessers voor kinderen

Het menselijk lichaam heeft veel vocht nodig. Het is daarom belangrijk dat we veel drinken en dat geldt ook voor de kinderen. Vaak drinken kinderen te weinig. Een kind van één tot vier jaar heeft circa een liter vocht per dag nodig. Kinderen tussen de vier en tien jaar ongeveer 1,3 liter. Het gezondste is om water te drinken, maar daar zijn zeker de kids het niet mee eens. Zij drinken veel liever zoete drankjes vol suiker, maar dat is ongezond. Lees hier waarom Slimpie frisdranken wél de gezonde dorstlesser zijn voor uw kinderen.

Waarom vocht zo belangrijk is

Afhankelijk van de leeftijd bestaat het menselijk lichaam voor tussen de 50 en 80% uit water. Wanneer je bijvoorbeeld 2% vocht verliest, kan dit al leiden tot problemen als moeheid, minder uithoudingsvermogen, minder concentratievermogen en een trager reactievermogen. Wanneer je nog meer vocht verliest, kun je al snel last krijgen van hoofdpijn. Ook verstoppingen in het spijsverteringsstelsel kunnen een gevolg zijn van te weinig vocht.

Laat je kinderen voldoende drinken

Ons lichaam waarschuwt ons wanneer het een gebrek aan vocht signaleert door ons het gevoel van dorst te geven. Vooral kinderen die druk in de weer zijn, hebben soms geen aandacht voor dit signaal. Daarom is het goed ze er af en toe aan te herinneren. Zeker tijdens warm weer of tijdens het sporten of spelen is het belangrijk dat kinderen genoeg drinken, omdat ze onder deze omstandigheden meer vocht nodig hebben dan normaal.

De gezondste dorstlessers voor kinderen

De gezondste dorstlesser is water. Probeer kinderen zo jong mogelijk aan te leren dat ze water moeten drinken als dorstlesser. Willen ze toch iets zoets, laat ze dan eerst een glas water drinken en beloof ze dat ze daarna een ander drankje krijgen. Als de eerste dorst gelest is, hebben ze daarna vaak minder behoefte aan een zoet drankje. Veel ouders geven hun kinderen vruchtensap, omdat ze denken dat vruchtensap gezond is. In veel vruchtensappen zit echter maar weinig fruit en heel veel suiker, waardoor deze drankjes erg calorierijk zijn. Lees daarom altijd van tevoren goed op de verpakking wat er precies in zit.

Slimpie het slimme alternatief

Om uw kinderen toch zo nu en dan een lekkere zoete dorstlesser voor te schotelen kunt u ook kiezen voor de limonadesiropen en ‘ready to drink’ drankjes van Slimpie als slim alternatief. In deze fruitige en smaakvolle dorstlessers voor kinderen zit geen suiker.

Meer lezen over Slimpie’s limonade? Zie hier een artikel over Slimpie in de gezondheidskrant.

« De geschiedenis van Vans schoenen
3bouw investeert en bouwt nieuwe burelen in houtskelet »

Categorized Under

Huis, Tuin en Keuken Overig

Post tags

About Marcel

» has written 1685 posts