Informatie over een echtscheidingsadvocaat

juli 19th, 2013Reacties uitgeschakeld voor Informatie over een echtscheidingsadvocaat

Een echtscheiding is geen fijne aangelegenheid, maar als de koek op is in een huwelijk, dan is het wellicht toch de beste optie. Je moet echter niet zomaar de eerste beste advocaat nemen, maar eentje die in staat is om jouw belangen te behartigen. Daarbij zijn een aantal zaken waarop je moet letten, bij het kiezen van een echtscheidingsadvocaat.

Familierecht

Zo is het bijvoorbeeld verstandig (en aan te raden) om te gaan voor een echtscheidingsadvocaat die gespecialiseerd is in familierecht. Dit is het vakgebied waaronder scheidingen vallen. Het is slim om een advocaat in de arm te nemen die tegelijk als bemiddelaar (mediator) kan dienen. Zij kunnen helpen om de scheiding dusdanig te regelen dat beide partijen hun wensen vervuld zien en dat zich geen onnodig conflict voordoet.

Tarief

Het tarief is ook belangrijk om vast te stellen. Nemen jullie elk een eigen advocaat, dan heb je dus twee keer advocaatkosten en omdat vaak meer tijd nodig is voor zo’n scheiding, heb je uiteindelijk nog meer kosten. Je kunt dus het beste proberen met één advocaat de scheiding te regelen. Een echtscheidingsadvocaat kost zo’n €150,- à €200,- per uur en er is dus zeker op te besparen door efficiënt gebruik te maken van de advocaat. Moet de rechtbank uiteindelijk beslissen (bij scheidingen die niet soepel verlopen, met twee advocaten), dan kunnen de kosten aanzienlijk oplopen. Per persoon kan de scheiding dan gemakkelijk drie- tot zesduizend euro kosten.

Er is voor een aantal Nederlanders een gratis echtscheidingsadvocaat beschikbaar. Jaarlijks krijgen duizenden Nederlanders hun advocaatkosten vergoed, omdat ze een lager inkomen hebben. Hier zul je wel een eigen bijdrage voor moeten bedragen, maar dat is vaak maar een fractie van het bedrag wat je eigenlijk zou moeten betalen. Hoe hoger je inkomen is, hoe meer eigen bijdrage je zult moeten betalen.

« Hoe strijk ik mijn overhemd?
sterilisatie bij de man »

Categorized Under

Relatie en Familie

About Marcel

» has written 1685 posts