sterilisatie bij de man

juli 19th, 2013Reacties uitgeschakeld voor sterilisatie bij de man

Wanneer u samen gelukkig getrouwd bent en kinderen heeft, of geen kinderwens heeft, is het voor de man en vrouw mogelijk over te gaan op sterilisatie. Een ingreep die niet heel veel voorstelt, maar u hoeft niet bang te zijn dat de vrouw na een seksuele daad zwanger raakt. Het is wel goed hier van tevoren heel goed over na te denken. In het ergste geval is de ingreep weer ongedaan te maken, maar u zult begrijpen dat dat niet handig is. Sterilisatie van de man wordt ook wel vasectomie genoemd. Er zijn een flink aantal klinieken die deze ingreep doen, vaak tegen geringe kosten. De kosten vallen niet binnen het basispakket, wel is het zo dat je je er aanvullend voor kunt verzekeren.  Het is altijd goed om vooraf contact op te nemen met de zorgverzekeraar.

Een misverstand is dat sterilisatie van invloed zou zijn op de lustgevoelens van de man. Dit is absoluut niet het geval.

Mannen die overgegaan zijn op sterilisatie zijn nog net zo potent als dat ze daarvoor waren. Bij sterilisatie wordt voorkomen dat zaad en eicel elkaar kunnen treffen, deze weg wordt door de ingreep versperd. De zaadballen van de man blijven echter gewoon produceren. De zaadproductie gaat door en de geproduceerde zaadjes worden opgenomen in het bloed, net zoals overige afvalproducten.

« Informatie over een echtscheidingsadvocaat
Mobiele airco’s »

Categorized Under

Gezondheid en Voeding

Post tags

About Marcel

» has written 1685 posts