René van Heusden is de Amarone gaan proeven

april 3rd, 2014Reacties uitgeschakeld voor René van Heusden is de Amarone gaan proeven

Leerde je altijd dat de arién het meest aangeplante druivenras is, dan ben je volgens de Wijnpers behoorlijk gedateerd. Want de cabernet sauvignon is tegenwoordig het meest aangeplant voor de productie van wijn.

Verder staan er in Wijnpers van maart een leuk verhaal over Amarone Della Valpolicella. René van Heusden verdiept zich in de rol van oogstjaar en terroir. Natuurlijk heeft hij ook de nodige Amarone kunnen proeven.

Ook de Champagne wordt bezocht en meer specifiek een de Aube net voorbij Troyes.

Zo staat er ook een heel artikel over Alexandra Marnier, Lapostolle in Chili. Deze Française raakt niet uitgepraat over haar passie van wijn maken. In 1994 heeft de familie een de wijngaard gesticht in Zuid-Amerika.

Ook de wijnmaaktechnieken worden andere ogen bekeken. Modes en methodes komen en gaan in de wijnwereld. In een korte serie artikelen wordt aandacht geschonken aan speciale wijnmaaktechnieken die dan wel of niet in de mode komen. In het maart nummer wordt aandacht besteed aan het maken van witte wijn met blauwe druiven, blanc de noir(s) genoemd.

In Viñas Del Vero hebben ze eigen druiven herontdekt. Somontano, aan de voet van de Pyreneeën is een jong wijngebied. Het is nog zoekende naar een eigen identiteit. Door zijn ligging direct tegen Frankrijk aan is er een sterke Franse invloed. Er wordt in het maart nummer uitgebreid verslag gedaan van dit jonge wijngebied.

Wilt u niet alleen geïnformeerd worden over wijn, maar voor lekkere wijn drinken, kijk dan eens op http://www.wijnpromotor.nl.

 

« Parfum – Het verschil
Spa bubbelbad kopen doet u bij ons »

Categorized Under

Gezondheid en Voeding Huis, Tuin en Keuken

About Marcel

» has written 1685 posts