Waarom recyclen belangrijk is

april 17th, 2014Reacties uitgeschakeld voor Waarom recyclen belangrijk is

Het recyclen van voertuigen is van levensbelang. Wij mensen moeten namelijk ook denken aan de generaties na ons. Grondstoffen raken goeddeels uitgeput en er moet een oplossing worden gevonden voor dit probleem. Ook de afvalbergen blijven wereldwijd groeien en het aantal mensen op de wereld blijft toenemen. Het voordeel is dat we een beroep kunnen doen op de wetenschap en de techniek. Zo zijn elektrische auto’s en auto’s op waterstof ontwikkeld. Op deze manier hoeven we op termijn geen beroep meer te doen op olie voor brandstoffen als benzine en diesel.

Hergebruik van afval is ook belangrijk. Vooruitstrevende oplossingen en hierbij gebruikte technieken zullen het rendement verhogen en recycling zal steeds belangrijker worden. Het is tevens een belangrijk instrument voor veel autosloperijen en een sloopauto wordt tegenwoordig voor 95% gerecycled. Dit is overigens niet vrijwillig, maar min of meer opgelegd door de Nederlandse overheid. Een Opel sloperij dient zich hier aan te houden. Wanneer hier niet aan wordt gehouden riskeert het sloopbedrijf hoge boetes en kan de overheid zelfs dreigen met sluiting van het sloopbedrijf.

Voor een Volkswagen sloperij is het slopen van auto’s van groot belang en zelfs wettelijk verplicht. De materialen worden zo effectief mogelijk verwerkt en verkocht. Bedrijven die hier mee actief zijn kopen schadeauto’s of sloopauto’s in. Vervolgens worden ze gesorteerd. Ze kijken hierbij naar het merk en het type auto. De schadelijke stoffen worden zorgvuldig verwijderd. En tegen aantrekkelijke prijzen worden de onderdelen op de markt aangeboden. Zo kunnen klanten profiteren van scherp geprijsde tweedehands onderdelen.

« Autosloperij: vroeger en nu
Giorgio Armani en zijn parfum »

Categorized Under

Overig

About Marcel

» has written 1685 posts