Stage in het buitenland is geweldig!

december 3rd, 2014Reacties uitgeschakeld voor Stage in het buitenland is geweldig!

“Mijn ervaring van stagelopen in het buitenland deel ik graag met jullie, ik vond het zooo fantastisch! Ik ben gaan stagelopen in Curacao. Ik heb stagegelopen bij een apotheek omdat ik in Nederland medicijnen studeer. Via de opleiding ben ik bij hen terecht gekomen. De eerste dag was al bijzonder, ik werd met open armen ontvangen door de eigenaren en uiteindelijk ook (bijna) alle medewerkers. Ik kreeg een kamer in een appartement met meerdere stagiairs die allemaal ergens anders stageliepen. Dat was leuk omdat we zo ervaringen konden uitwisselen!

De eerste week was chaos

De eerste week was chaos. Ik wist natuurlijk nog niet waar ik mijn boodschappen kon halen, wat ik moest eten, hoe of waar ik alles kon vinden. Ook zijn ze hier een stuk makkelijker qua tijd. In Nederland ben je gewend om stipt op tijd te komen of te vroeg, maar hier kijken ze je vreemd aan als je om acht uur al aan het werk bent. Natuurlijk word je geacht om op tijd te komen, maar het komt niet aan op een paar minuten.

Een duik in de zee

Heerlijk! Je neemt af en toe gewoon een duik in de zee. In je pauze, ’s ochtends, ’s middags of ’s avonds. Of ’s nachts. Hebben we ook al een keer gedaan. Wel een beetje koud hoor!

Samen een auto huren

We hebben met meerdere stagiairs een auto gehuurd bij www.stageautohurenopcuracao.nl. Lekker simpele URL. Die website kwamen we tegen in Google toen we zochten op ‘auto huren Curacao studenten’. Makkelijker wordt het je hier niet gemaakt 😉 De auto was hartstikke goed en super goedkoop. De mensen waren Nederlands dus die kenden in ieder geval de Nederlandse ‘luxe’. Hartstikke fijn! We kwamen een keer met pech te staan en zij regelden het direct. Toch is die Nederlandse directheid dan wel weer fijn 😉

Een aanrader!

Ben je van plan om in het buitenland stage te lopen? Curacao is echt een absolute aanrader, ik kan niet wachten om weer terug te gaan.

« Een hekel aan supermarkten? Doe je boodschappen voortaan online!
Installatiebedrijf in Hengelo nodig? »

Categorized Under

Opleiding en Educatie

About Marcel

» has written 1685 posts