Printers voor alles

mei 9th, 2016Reacties uitgeschakeld voor Printers voor alles

Printen doen we allemaal. Of het slechts een paar documentjes zijn of een kopietje voor in het archief. Bij printen denken we vaak gelijk aan de huis, tuin en keukenprinter die we allemaal bij de computer hebben staan en die we gebruiken om soms een uitdraai te maken. Niet zo gek, want printers worden door particulieren het meest gebruikt om een het een en ander op papier te zetten of te vermenigvuldigen. Maar je kan nog veel meer doen en er zijn nog veel meer soorten printers!

Als je naar de doorsnee elektronica winkel loopt is de kans groot dat ze op z’n minst vijf verschillende printers hebben staan, maar vaak zijn het er nog meer. Deze standaard printers, vaak inkjet printers zijn bij ons allemaal wel bekend. Maar er is nog meer. Wat dacht je bijvoorbeeld van 3D printers? Deze nieuwste uitvinding maakt het mogelijk om complete voorwerpen te printen die bovendien zo geavanceerd en accuraat zijn dat het zelfs mogelijk is gebleken om prothesen en minuscule chips te printen.

Maar tussen de standaard printer en de 3D printer heb je ook nog een breed scala aan printers, die voor allerlei verschillende doeleinden gebruikt kunnen worden. Wat dacht je bijvoorbeeld van de producten die je koopt en diens labeltjes? Er zijn coding and marking printers die weinig anders doen dan producten van labels, codes en andere informatie voorzien. Deze printers vind je vaak terug in een productielijn van een fabrikant.

Een andere printer wordt ook veel gebruikt door het bedrijfsleven, namelijk de hot foil printer. Deze wordt gebruikt om de verpakkingen te bedrukken en kan op vrijwel alle ondergronden een print achterlaten, van staal tot plastic en van kunststof tot stof. Ook al valt het niet altijd even goed op, maar er is wel degelijk een grote diversiteit op het gebied van printers!

« Een facelift is hip
Container of een afvalcontainer huren: vaak voor een vaste periode te huur »

Categorized Under

Carriere en Werk

About Marcel

» has written 1685 posts