Scheiden met hulp van een mediator

augustus 18th, 2017Reacties uitgeschakeld voor Scheiden met hulp van een mediator

In 2018 zullen stellen die gaan trouwen niet meer automatisch in gemeenschap van goederen trouwen. Dat betekent dat bezittingen die de partners afzonderlijk al hadden bij een scheiding weer toegewezen worden aan die partner. En dat is een goede ontwikkeling. Ik spreek uit ervaring. Toen ik mijn huwelijk aanving was ik in de gelukkige omstandigheid veel geld te hebben overgehouden uit de verkoop van mijn huis. Mijn partner had geen geld. We trouwden en gingen 8 jaar later scheiden. Je raadt het al: ik was al mijn geld kwijt want alles moest eerlijk verdeeld worden. Ons gezamenlijk huis was enorm in waarde gekelderd. Daar zat al mijn geld in. Ik kon mijn nieuwe leven aanvangen vanaf nul.

Scheiding, maar in gemeenschap van goederen getrouwd

Maar deze verbetering in wet betekent nog niets voor de gehuwden die we nu hebben. En dat zijn er veel. Voorlopig zullen scheidingen nog voor het grootste gedeelte bestaan uit mensen die in gemeenschap van goederen zijn getrouwd. Voor die stellen betekent een echtscheiding een verdeling van alles. En met alles bedoel ik ook alles. Het huis, de auto’s, de schulden, de spaargelden, de hypotheek, de opgebouwde pensioenen en alle roerende goederen. In een emotioneel beladen tijd is het lastig om dit samen in goede harmonie te regelen. Daarom is het goed dat er iemand met jullie meekijkt. Iemand die verstand van zaken heeft, die gesprekken kan leiden als ze vastlopen en die jullie soms ook de spiegel durft voor te houden. Wie? Een mediator.

Advies, hulp en bemiddeling door de mediator

Een mediator is een bemiddelaar die slechts een belang heeft, en dat is jullie zo goed mogelijk te laten scheiden. Een mediator weet wat daar voor nodig is en kan jullie loodsen van begin tot eind. Hebben jullie eenmaal een deugdelijk echtscheidingsconvenant opgesteld en waar nodig een ouderschapsplan, dan zorgt de mediator ervoor dat de benodigde stukken bij de rechtbank worden aangeboden. Gedurende het hele traject kan je de mediator altijd om advies of hulp vragen.

scheiding

« Scheiden of blijven, een grote levensvraag
Het aanbrengen van akoestische wandpanelen in een kantoorpand »

Categorized Under

Relatie en Familie

About Marcel

» has written 1685 posts