Stappenplan badkamer

maart 9th, 2018Reacties uitgeschakeld voor Stappenplan badkamer

Iedere kamer in het huis heeft een schoonmaak nodig. Zeker als het weer wat beter wordt wil je dat je huis ook wat frisheid uitstraalt. Iedere kamer moet daarom grondig aangepakt worden, de badkamer is daar onderdeel van. Het is slim om iedere kamer van boven naar beneden schoon te maken. Het is verstandig om een kamer stapsgewijs schoon te maken. In dit artikel lees je hoe je stapsgewijs de badkamer goed grondig schoon kan maken.

Zoals in de inleiding verteld is het slim om iedere kamer van boven naar beneden schoon te maken. Zo vergeet je niets, en kan je ook niets overslaan. Het eerst wat je daarom doet in de badkamer is het plafond afnemen. Hiermee haal je alle pluizen en spinnenwebben weg die anders gedurende het schoonmaken misschien naar beneden kunnen komen vallen.
Al snel zal je merken dat je bovenaan een filter tegenkomt. Deze afzuigkap met filter zorgt ervoor dat het in je douche niet zo vochtig wordt. Het is slim om de kap af te nemen met een vochtig doekje omdat hier veel stof in zal zitten. Daarnaast is het verstandig om eens in de zoveel tijd het filter te vervangen. Omdat het filter na een bepaalde tijd verstopt zal raken is dit aan te raden.
De volgende stap is om de badkamer voegen schoon te maken. Voegen schoonmaken is een vervelende klus maar hoe eerder je het doet hoe eerder je er klaar mee bent. Door met een grote vochtige doek over de tegels te gaan zal je het meeste vuil al meenemen. Je kan het jezelf dus makkelijker maken door een grote doek te pakken en zoveel mogelijk afstand af te leggen in een keer. Tot slot moet je de douche nog schoonmaken. Gebruik hiervoor ontkalkingsmiddel. Door het vele gebruik van de douche met water zullen de deuren snel beslaan met kalk.

« Tips voor zelfstandige schilder
Sporten is goed voor je »

Categorized Under

Overig

About Marcel

» has written 1685 posts